Istina se ne boji!?

Čitanost portala i financijski primitci iz proračuna Grada Požege
(FOTO: 034portal)

13.02.2017. | A.M.
Pregleda: 7024

Dragi čitatelji i poslovni partneri, unatoč tvrdnjama nekihkolega koji su očigledno jako ljubomorni pa šire neke neistine o čitanosti,odlučili smo se, kako je u svijetu normalo, objaviti podatke čitanosti koji susvima dostupni tako da se mogu provjeriti.

Ova objava je jako bitna u realnom poslovanju, ako našiposlovni partneri i nemaju realne podatke koje mogu u svakom trenu provjeriti, nemogu ni procijeniti gdje su reklame najučinkovitije u našoj županiji.

Od sada ćemo redovno objavljivati mjesečnu čitanost i pratititržište. Dodatno smo u sve gradove, općine a tako i županiju poslali upitekolika su njihova davanja pojedinim medijima na mjesečnoj bazi i te ćemopodatke stalno aktualizirati i osvježavati. Bitno je da čitatelji, građani apogotovo BIRAČI imaju informaciju kakvo je realno stanje te da mogu sami procijenitidijeli li grad ili županija po ravnopravnom ključu sredstva ili po ključupogodnosti prema aktualnom vodstvu.





www.similarweb.com

Također se iz davanja vladajućih da iščitati (ne)objektivnostplaćenih medija, odnosno, koliko novac koji primaju utječe na sadržaj svakogčlanaka.

Dodatna Informacija za čitatelje, portal požega.eu nijenaveden zbog toga što se on vodi pod UDRUGOM za informiranje javnosti a udrugeimaju niz poreznih povlastica, odnosno olakšica (posebno kad ih porezna u Požegine želi ili ne smije kontrolirati kao neke druge portale). Ne samo da imaju porezne olakšice, već nemaju ni troškova za plaće zaposlenih i hrane se iz donacija,(očigledno dobro) posebno Gradova, Županije i Općina kojima ne izdaju računeveć samo potvrde o donaciji.



Ne bi bilo realno neprofitnu Udrugu koja radi u koristdruštva mjeriti s portalima koji plaćaju porez, zapošljavaju ljude i, naravno,budu pod kontrolama svih državnih organa kao što su inspektorati, porezna itako dalje.

Posebno je zanimljivo da u toj Udruzi, fotograf i novinarkoji se potpisuju, po ugovoru o radu, djelu ili kakvom drugom ugovoru,primaju naknade iz gradskog proračuna.

Dodano u 18,30 sati

Naime, s obzirom na upite neke stvari moramo pojasniti. Na internetu postoji nekoliko stranica koje bilježe statistiku posjećenosti pojedinih portala (Google Analitics, Gemius rating ili npr. Similar web), no pravila po kojima bilježe nisu posve identična pa se stoga i podatci mogu razlikovati te uzrokovati suprotna tumačenja.

Npr. ako nekoj stranici pristupate sa svog mobilnog uređaja i krećete se gradom, vaš uređaj ima priliku koristiti nekoliko dostupnih wifi rutera što uzrokuje i različite IP adrese, pa neke statistike bilježe više posjeta različitih korisnika dok neke takve podatke filtriraju i prikazuju vas kao jedinstvenog korisnika.

Stoga, za razliku od tabelarno prikazane statistike similarweb.com-a po Google Analiticsu možemo primijetiti tu razliku u posjetima, kako našoj, tako i drugim stranicama.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI