Muljević objašnjava tko je predsjednik Kluba vijećnika HDZ-HSP AS

Dražen Muljević
(FOTO: M.M.)

12.02.2017. | M.M.
Pregleda: 4754

Dražen Muljević, dopredsjednik Kluba vijećnika HDZ-HSP AS pri Gradskom vijeću Požega i potpredsjednik Gradskog vijeća poslao nam je dopis koji prenosimo u cijelosti:

"Puno prašine diglo se posljednjih dana oko funkcioniranja Kluba vijećnika HDZ-HSP AS u Gradskom vijeću grada Požege. Kao dopredsjednik navedenog Kluba osjećam potrebu da Požežanima razjasnim situaciju vezano uz funkcioniranje Kluba koji svoje dužnosti redovito obavlja.

Kako je na prošloj sjednici Gradskog vijeća moj uvaženi kolega i dopredsjednik Gradskog vijeća Ante Šolić, sebe predstavio u funkciji predsjenika Kluba vijećnika HDZ-a želim još jednom ponoviti – da takav klub u požeškom Gradskom vijeću ne postoji.


Ako je u pitanju bio "lapsus lingue", i ako se kolega Šolić htio proglasiti predsjednikom Kluba vijećnika HDZ-HSP AS, onda u toj priči nešto ne štima. Krenimo ispočetka. Gradsko vijeće grada Požege u mandatu 2013. – 2017. trenutno ima 2 vijećnička kluba – jedan je klub vijećnika SDP-a (donedavno SDP-HNS), dok je drugi Klub vijećnika HDZ- HSP dr. Ante Starčević.


Predsjednik kluba vijećnika HDZ-HSP AS je Dragan Borevac. Naime, njega je za predsjednika Kluba, na sjednici Kluba vijećnika krajem listopada 2016-te godine jednoglasno izabralo 6 prisutnih od ukupno 8 gradskih vijećnika HDZ i HSP AS, nakon razriješenja prijašnjeg predsjednika. Otada se Klub vijećnika HDZ-HSP AS sastao u više navrata, i funkcionira bez problema.

Iz kojeg razloga kolega Šolić sada tvrdi da predstavlja Klub vijećnika HDZ-a nije mi poznato, ali molim uvažene kolege novinare da obave razgovore sa svim vijećnicima kluba HDZ-HSP AS, kako bi bar na taj način još jednom provjerili točnost informacija koje iznosim.

Moram reći ovom prilikom da je HSP AS prije 4 godine stupio u predizbornu koalicjiu sa HDZ-om u Požegi, kako bi zajedničkim snagama skinuli sa trona SDP nakon dugogodišnje vladavine – i u tome smo uspjeli velikim zalaganjem obje stranke. Iako se HSP AS u Požegi po broju članova, i infrastrukturi ne može mjeriti sa HDZ-om, bez ustezanja kao i mnogo puta do sada ponavljam da je uloga Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević na izborima prije 4 godine bila odlučujuća.Suradnja je nastavljena kroz 4 godine u Gradskom vijeću grada Požege, i uglavnom je bila vrlo korektna.




Kada je vodstvo Hrvatske demokratske zajednice u gradu Požegi, zajedno sa HDZ-ovim vijećnicima Gradskog vijeća grada Požege, od nas tražilo da podržimo smjenu Ante Šolića sa mjesta predsjednika Kluba, kako bi na funkciju došao mladi i školovani kadar – kojem će to biti dobra priprema za djelovanje u budućnosti, isto smo podržali. Od Hrvatske demokratske zajednice čak sam osobno tražio da promjena na čelnom mjestu u Klubu vijećnika, ne dovodi u pitanje Šolićevu funkciju dopredsjednika Gradskog vijeća – to jest da istu obavlja do kraja mandata, što uopće nije bilo upitno.

Kao član presjedništva i osnivač HSP AS mogu samo reći da je nakon promjene u vodstvu Kluba, ponašanje određenih sudionika ove priče postalo vrlo nekorektno, jer ne samo da su pokušali diskreditirati novog predsjednika Kluba, već su pozivima, sms porukama i pritiscima upućenima vodećim dužnosnicima HSP AS pokušali diskreditirati i mene u stranci koju sam stvarao, kako bi raskinuo suradnju sa požeškim HDZ-om i napustio koalicijski Klub. Na pragu smo lokalnih izbora, i zaista ne znam kome treba ovaj "klupski rašomon" – apeliram na sve vijećnike kao i na vodstvo HDZ u gradu Požegi i PSŽ da situaciju u svojim redovima saniraju na stranačkim sjednicama, kako se ovakve situacije na Gradskom vijeću ne bi ponavljale unedogled."

Dražen Muljević, dopredsjednik Kluba vijećnika HDZ-HSP AS pri GV Požega, potpredsjednik GV


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI