123. redovna izvještajno-izborna skupština DVD-a Velika

DVD Velika
(FOTO: M.B.)

12.02.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 7338

123. redovita izvještajna-izborna godišnja Skupština DVD-a Velika održana je sinoć (11.2.) u Vatrogasnom domu u Velikoj. DVD Velika broji ukupno 112 članova koji su u 2016. godini imali 45 vatrogasnih intervencija i 87 ostalih događanja.



Osim članova DVD-a Velika, na Godišnjoj skupštini prisutni su bili i načelnik općine Velika Vlado Boban sa svojim zamjenikom, zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović, načelnik područnog ureda Uprave za spašavanje Požega Slavko Marinac, zatim Josip Ugrin, županijski vatrogasni zapovjednik, Zvonko Jurić, predsjednik VZ Požeštine i Tomislav Stokić, zapovjednik VZ Pakrac-Lipik te brojni vatrogasci prijateljskih DVD-a.





Od vatrogasnih intervencija u 2016. godini, DVD Velika imalo je tri požara stambenog prostora, šest požara dimnjaka, jedanaest ispumpavanja vode, pet požara otvorenog prostora te 17 tehničkih intervencija u prometu.



Prošlu su godinu u Velikoj oformili tim predavača koji su činili školovani vatrogasni kadar i visokoobrazovani vatrogasni časnici koji su u prostorijama DVD-a održali obuku za zvanje vatrogasac 1. klase i vatrogasni dočasnik. Osam članova postalo je tako vatrogascima, šest članova vatrogascima 1. klase, tri člana vatrogasnim dočasnicima, a jedan član postao je vatrogasni dočasnik 1. klase.



Predsjednik DVD-a Velika Ante Adžič naglasio je kako se društvo osipa zbog ekonomskih razloga pa su tako "trbuhom za kruhom" neki članovi posegnuli do Njemačke i Irske te se velik broj članova preko ljetne sezone nalazi na sezonskom radu na Jadranu.



Spomenicu za 30 godina rada primio je Josip Šostić, za 20 godina rada Zorica Adžić, Josip Kovačević, Matej Bošnjaković, Marko Šostić, Josip Štiglić i Drago Štokić. Spomenicu za deset godina rada primili su Mijo Dalić, Antun Nemet, Dragan Zlomislić, Mato Čosić i Ivan Stožicki.





Načelnik Općine Velika Vlado Boban, koji je i sam član DVD-a, istaknuo je kako 17 tehničkih intervencija nije malo u jednoj godini te dodao kako je to dosta stresna situacija u kojoj se vatrogasci nađu. "Drago mi je što naš DVD ima mnogo mladih vatrogasca koji su nosioci znanja koji će svoje znanje prenositi dalje. Sretan sam što imamo jako dobar odnos s ostalim DVD-ima u županiji te vatrogascima iz Tirola koji su nam donirali vozilo za tehničku intervenciju", dodao je Vlado Boban.



Ante Adžić ponovno je izabran za predsjednika, Mijo Dalić za zamjenika, Zorica Adžić za tajnicu, Dejan Matijević za zapovjednika te Marko Šostić za zamjenika, a izabrani su Upravni i Nadzorni odbor. Sve točke Dnevnog reda jednoglasno su usvojene nakon čega je uslijedila svečana večera uz grupu Prestige koja je članove i goste razveseljavala do sitnih jutarnjih sati.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI