Požega zatražila pojačan izlov lisica, Ministarstvo poljoprivrede odbilo zahtjev

Lisice u Požegi
(FOTO: Čitatelj)

11.02.2017. | Pozega.hr
Pregleda: 11159

Pojava velikog broja lisica u samom središtu Požege, o kojima smo u nekoliko navrata pisali, već duže vrijeme predstavlja problem građanima. Zbog toga je Grad Požega održao sastanak s predstavnicima Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Županijske uprave za ceste, županijskog lovačkog saveza i Policijske uprave na kojemu je zaključeno kako se problem lisica treba riješiti "na izvoru", odnosno kako je potrebno zatražiti dozvolu za pojačani izlov lisica u okolnim lovištima.

Sukladno tome, Grad Požega uputio je zahtjev za pojačani izlov Ministarstvu poljoprivrede, Upravi za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju koje je potom zatražilo od lovoovlaštenika da dostave zapisnike o utvrđivanju brojnog stanja divljači iz čega je, naime, vidljivo kako ne postoji povećan broj lisica te stoga nadležno ministarstvo nema zakonskog temelja izdati naredbu, odnosno donijeti rješenje o pojačanom izlovu lisica.

S obzirom na to da dozvola nije dobivena, lovci u ovom trenutku nisu u mogućnosti krenuti u pojačani izlov lisica te će se morati pronaći drugo zakonom dozvoljeno rješenje problema.


izvor: www.pozega.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI