Požega zatražila pojačan izlov lisica, Ministarstvo poljoprivrede odbilo zahtjev

Lisice u Požegi
(FOTO: Čitatelj)

11.02.2017. | Pozega.hr
Pregleda: 11158

Pojava velikog broja lisica u samom središtu Požege, o kojima smo u nekoliko navrata pisali, već duže vrijeme predstavlja problem građanima. Zbog toga je Grad Požega održao sastanak s predstavnicima Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Županijske uprave za ceste, županijskog lovačkog saveza i Policijske uprave na kojemu je zaključeno kako se problem lisica treba riješiti "na izvoru", odnosno kako je potrebno zatražiti dozvolu za pojačani izlov lisica u okolnim lovištima.

Sukladno tome, Grad Požega uputio je zahtjev za pojačani izlov Ministarstvu poljoprivrede, Upravi za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju koje je potom zatražilo od lovoovlaštenika da dostave zapisnike o utvrđivanju brojnog stanja divljači iz čega je, naime, vidljivo kako ne postoji povećan broj lisica te stoga nadležno ministarstvo nema zakonskog temelja izdati naredbu, odnosno donijeti rješenje o pojačanom izlovu lisica.

S obzirom na to da dozvola nije dobivena, lovci u ovom trenutku nisu u mogućnosti krenuti u pojačani izlov lisica te će se morati pronaći drugo zakonom dozvoljeno rješenje problema.


izvor: www.pozega.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI