Ulaznica za najveći hrvatski Festival kulenove seke je kulenova seka

3. Festival kulenove seke
(FOTO: M.M.)

08.02.2017. | M.M./AGM KRUNA
Pregleda: 5014

Tjednik Kronika požeško-slavonska po treći puta organizira gastro manifestaciju u Požeštini, 3. Festival kulenove seke, zajedno s općinom Velika i KUD-om Ivan Goran Kovačić iz Velike. To je gastro manifestacija koja slavi poznatu i možemo reći autohtonu slavonsku suhomesnatu deliciju, kulenovu seku, ili u narodu prije poznatiju kao debela kobasica, uskrsna kobasica, uskršnjača.

- Proizvod je to sve više cijenjen na ovom prostoru, posebice stoga što se za nadjev ove kobasice koristi najkvalitetnije meso kao za kulen, no ona znatno ranije dolazi kao suha na stol, lakše ju je osušiti nego kulen, pa je već krajem veljače spremna za konzumiranje. Skoro svako domaćinstvo koje radi kolinje proizvodi ovu debelu kobasicu, i ona već sada zauzima znatno i vrlo cijenjeno mjesto na gastro ponudi slavonskog stola, stoga je bio puni pogodak, kada smo odlučili organizirati natjecanje proizvođača kulenove seke. Već prve godine imali smo sedamdesetak uzoraka, a prošle godine na 2. Festivalu kulenove seke 74 uzorka iz pet županija. Za ovu godinu imamo već najava i izlagača izvan Slavonije, pa i izvan Hrvatske, što će svakako podići rejting ovog Festivala, kao najvećeg u Hrvatskoj, sa najvećim brojem natjecatelja i uzoraka. Osim što ćemo saznati tko su najbolji proizvođači kulenove seke manifestacija se polako uvrštava i u turističku ponudu Požeštine - istakao je Vladimir Protić, glavni urednik tjednika Kronika požeško-slavonska, koja je osim ovog gastro događanja organizator i ostalih manifestacija od Sarmijade, Etno susreta Požeštine, Čvarkijade, Švarglijade, Festivala slanine, Sajma antikviteta, Najljepše kratke priče, Foto natječaja, Natječaja pišem ti pjesmu i dr.




Tjednik Kronika poziva proizvođače da već sada pripremaju svoje uzorke za 3. Festival kulenove seke koji će se održati 04. ožujka u Velikoj. Sa svojim uzorcima mogu se prijaviti već od 16 sati u Vatrogasnom domu Velika, te od 19 sati nazočiti pravoj fešti i zabavnom programu. Ulaz na cjelovečernju manifestaciju uvijek je samo jedan uzorak kulenove seke. Zabavljat će čak nekoliko tamburaških sastava, KUD-ova, uvijek budu gosti iznenađenja, očekuje vas degustacija kulenovih seka, ocjenjivanje posjetitelja, birat će se i Najljepša djevojka u narodnoj nošnji, Miss kulenova seka i njene dvije pratilje, najljepše uređen stol u običajnom ruhu. Za najboljeg proizvođača, šampiona kulenove seke organizator i sponzor Alles pripremili su bogatu nagradu. Proizvođači će po visini ocjena dobiti plakete, zlatne, srebrne i brončane za svoje Kulenove seke. Očekuje se 300-njak posjetitelja u Vatrogasnom domu u Velikoj, u subotu, 04. ožujka od 19 sati, na najvećem Festivalu kulenove seke u Hrvatskoj.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI