Rad požeškog trećeligaša provjerit će DORH i USKOK

Škola nogometa Požega
(FOTO: M.M.)

06.02.2017. | Mijo Jozić
Pregleda: 11366

Kako saznajemo iz dobro upućenih izvora, u vrlo skorom vremenu Državno odvjetništvo i Uskok pročešljat će rad ŠNK Slavonije u proteklom periodu. Javna je tajna da u radu požeškog trećeligaša postoje indicije za mnoge nepravilnosti, prije svega u financijskom poslovanju, ali ne samo u tom dijelu rada kluba, a sada je to stiglo i do istražitelja u Zagrebu.



Dobar dio potencijalnih nepravilnosti vezan je i za rad Škole nogometa grada Požege, životnog djela požeškog Gradonačelnika i njegovog oca koji je od osnutka Škole postao samoproglašeni koordinator unatoč činjenici da ne posjeduje odgovarajuće obrazovanje za taj posao. Naime Josip Neferović je "trener nogometa" što nikako nije dovoljno za obnašanje funkcije koordinatora. Doduše, Neferović stariji je o trošku Požeškog sportskog saveza pokušavao završiti i Višu trenersku školu, naravno neuspješno, ali bez obzira na to nikada nije vratio ono što je Savez u njega uložio, a riječ je o, u današnjoj protuvrijednosti, četiri semestra po 5 000kn.


Ipak, to vrlo vjerojatno neće biti prvo što će zanimati istražitelje, nego financijsko poslovanje Slavonije i Škole. Između puno indicija može se izdvojiti činjenica da se treneri u Školi nogometa plaćaju kao da su igrači, dapače, uredno su registrirani što se može vidjeti i u sustavu Comet Hrvatskog nogometnog saveza. Naravno, pravo svakog kluba je registrirati igrače koje želi, ali ovakav način plaćanja je apsolutno ilegalan. Zanimljivo je da i sama Škola nogometa pravno ne postoji, ne posjeduje OIB niti zaseban račun kako je navedeno u ugovoru o osnivanju Škole.






Ugovor o osnivanju na inicijativu gradonačelnika Neferovića potpisali su ŠNK Slavonija, NK Požega i Požeški sportski savez, a samo dva mjeseca nakon toga NK Požega je zatražila poništavanje ugovora zbog nepoštivanja više stavki, no bezuspješno, to je jednostavno – ignorirano! Zanimljivo je, a na što se mnogi roditelji žale, da se članarina za djecu u iznosu od 100kn i dalje plaća na račun ŠNK Slavonije, dok se za kupnju trenirki, majica te putovanja na turnire na kojima požeška mladost ostvaruje odlične rezultate, dodatno plaća – na ruke!

Kada smo već kod plaćanja na ruke, današnji trener prve momčadi Slavonije, naš proslavljeni nogometaš Robert Špehar prema ugovoru prima plaću od 6 000kn. Gledano iz perspektive radnika u Plamenu, Zvečevu ili ne daj Bože radnica u Konzumu djeluje sjajno. No gledano iz perspektive drugih trenera takvog imena djeluje kao fantastična pogodba i sjajno odrađeni pregovori koje je vodio sam Gradonačelnik. Ako je doista to plaća za koju Špehar radi sjajan posao i u proljeće se ima priliku uključiti u borbu za titulu prvaka 3. HNL Istok – kapa do poda za pregovaračke sposobnosti!

Javna je tajna i silan pritisak gradonačelnika na određene požeške firme da moraju financijski pomagati Slavoniji i Školi nogometa, pa neke velike tvrtke nisu mogle dobiti niti nekakve pristupne puteve do novoizgrađenih postrojenja dok ne pomognu Gradonačelnikovu projektu.

Naravno da Slavoniji želimo plasman u 2. HNL gdje joj je po svemu i mjesto, no ove najave iz DORH-a i Uskoka vuku na nekakve drugačije scenarije, na one nemile koji su na žalost prije nekoliko godina praktično uništile NK Lipik. Ne ponovilo se…


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI