Prošlog vikenda četiri šumske krađe

Drva
(FOTO: Wikipedia)

06.02.2017. | M.B.
Pregleda: 4916

U razdoblju od 15. prosinca 2016. godine do 3. veljače 2017. godine, iz šume u blizini mjesta Nova Lipa otuđena je nekoliko stabala vlasništvo 81-godišnjakinje. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovoga događaja.

U razdoblju od 16. siječnja do 3. veljače 2017. godine iz šume vl. "Šumarije Požega", u blizini mjesta Ćosine Laze, nepoznati počinitelj (ili više njih) posjekao je i otuđio stabla hrasta i bukve. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Na istom šumskom predjelu u vlasništvu "Šumarije Požega", u blizini mjesta Ćosine Laze u subotu, 4. veljače 2017. godine je zatečen 58-godišnjak koji je motornom pilom posjekao stabla bagrema, izrezao u dužne metre i natovario na prikolicu. Nakon toga narušavao je javni red i mir na način da je zajedno s 53-godišnjakinjom verbalno napao mještanina i djelatnicu Hrvatskih šuma. Protiv njega slijedi optužni prijedlog i kaznena prijava, a protiv 53-godišnjakinje optužni prijedlog.


Istoga dana u oko 10 sati blizini mjesta Ćosine Laze policijski službenici su u prometu zatekli osobni automobil, požeških registracijskih oznaka, kojemu je bila pridodana laka prikolica, požeških registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 48-godišnjak. Pregledom tovarnog prostora pronađen je oko jedan prostorni metar drva za koja 48-godišnjak nije posjedovao potrebnu dokumentaciju niti su drva bila označena šumarskim čekićem, a utvrđeno je da ih je kupio od 24-godišnjaka. Šumarskom inspektoru slijedi obavijest o počinjenom prekršaju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI