Ipak se kreće: Raspisan natječaj za dvoranu na Ratarnici

Nova dvorana gradit će se kod Poljoprivredno-prehrambene škole u Ratarničkoj ulici
(FOTO: Vjeran Blašković)

18.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 6331

Ministarstvo regionalnog razvoja je danas raspisalo natječaj za izvođače radova na za kapitalna projekta u Požeško-slavonskoj županiji: sportsku dvoranu na požeškoj Ratarnici, dječji vrtić u Pleternici i vodovod na potezu Šeovica - Japaga na lipičkom području.

Ugovor potpisan 2009.

Iako je ugovor o financiranju požeške sportske dvorane, čija je izgradnja procijenjena na 16 milijuna kuna, između Grada Požege i Ministarstva potpisan još 2009. godine, čekalo se da država osigura potrebna sredstva, što je i učinjeno preko EIB II programa. Dožupan Željko Jakopović je realizaciju ovih triju projekata dogovorio na sastanku s ministrom Božidarom Pankretićem i državnim tajnikom Karlom Gjurašićem.


- Ne, to nema veze s nadolazećim izborima. Već dulje vrijeme radim da proguramo ove projekte i sada se ukazala prilika. Dvoranu u Požegi sufinancirat će Grad i Ministarstvo u omjeru 50:50, pleternički vrtić će također sufinancirati Grad, samo u nešto manjem udjelu, a vodovod u Lipiku će u potpunosti platiti Ministarstvo regionalnog razvoja - kazao je požeško-slavonski dožupan Jakopović u razgovoru za 034portal.


Još ništa od požeške gospodarske zone

Dožupan najavljuje kako će iz novog programa EIB III također naša županija povući značajna sredstva, i to za izgradnju dječjih vrtića u Čaglinu i Jakšiću te za još jedan projekt o kojemu će se tek govoriti. Na pitanje što je s požeškom gospodarskom zonom, za koju je gradonačelnik Zdravko Ronko na sjednici Gradskog vijeća kazao kako njenu izgradnju vjerojatno opstruiraju na županijskoj i državnoj razini, Jakopović tvrdi da nema nikakve inicijative od strane Grada Požege.

- U Županiju nam nije stigao nikakav dopis o gospodarskoj zoni od Grada Požege. Još uvijek se čeka da Grad iskaže inicijativu. Ali zato se radi na gospodarskoj zoni u Čaglinu i Kaptolu, a u Brestovcu je također pokazan interes - dodaje Jakopović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI