Ne zaboravite, kapima svoje krvi spašavate nečiji život

Akcija darivanja krvi u Požegi
(FOTO: M.M.)

02.02.2017. | M.M.
Pregleda: 5467

Gradsko društvo Crvenog križa Požega u svojim prostorijama, u Osječkoj 12, organiziralo je još jednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Darivanje krvi se odvija od 01. veljače do 03. veljače 2017. godine.

"Ovo je redovna akcija darivanja krvi u Požeško – slavonskoj županiji koja se održava u Požegi i Pakracu u skladu s dopisom Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba.


"Davanju krvi 01. veljače pristupilo je 125 ljudi od toga je 115 bilo prihvatljivo, ovih deset nije moglo dati krv iz zdravstvenih razloga. Ja se nadam da će u ova tri dana biti oko 300 ljudi." - rekao nam je Miroslav Zelenika ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Požega




Majstorović Ivan iz Kaptola jedan je od dobrovoljnih darivatelja krvi koji se prvi puta odazvao ovoj humanoj akciji uz pomoć prijateljevog nagovaranja došao je kako bi nekomu pomogao, te je siguran da će se i u buduće odazivati ovim akcijama.



Požeški i Pakrački Crveni križ surađuju sa Zagrebom dok Nova Gradiška i Slavonski Brod su u nadležnosti Osijeka.

AB negativna krvna grupa je najrjeđa koje ima samo 15% te se svi koji su voljni darivati krv, a pogotovo koji imaju krvnu grupu AB negativnu mole da se odazovu ovoj dobrovoljnoj akciji darivanja krvi.

Količina zaliha krvi u požeškoj bolnici nije upitna jer je dobar odaziv ljudi. Problem se stvara ljeti na Jadranu kada je veliki broj turista.

2016. godine za razliku od 2015. godine odaziv je bio veći za 200 doza krvi.

Četrnaesti put dajem krv, s tim da sam se 2008. na fakultetu odlučio prvi puta darivati krv. Svi koji se boje ili misle da je ovo darivanje "bauk" uvjeravam ih da nije, jer s tim činom darivanja krvi mogu nekome puno pomoći. - poručuje Ivan Jakoubek iz Tekića



Ne zaboravite, kapima svoje krvi spašavate nečiji život, jer sve veću potrebu za krvlju može zadovoljiti samo masovni odaziv dobrovoljnih davalaca krvi.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI