Lažno se predstavio kao djelatnik banke pa ukrao više tisuća eura

Ilustracija
(FOTO: Vecernji.hr)

31.01.2017. | M.M.
Pregleda: 7559

52-godišnjak s područja Pleternice prijavio je policijskim službenicima 27. siječnja 2017. da je u razdoblju od listopada 2016. do siječnja 2017. godine, u više navrata putem elektroničke pošte kontaktirao osobu koja se predstavila kao djelatnik banke s područja Francuske.

Nepoznata osoba koja se predstavila kao djelatnik banke, 52-godišnjaku je ponudila povoljnu realizaciju kredita uz uvjet da ranije uplati novčani iznos od nekoliko tisuća eura. Nakon što je 52-godišnjak uplatio novac nepoznata osoba mu se više nije javila.

Istoga dana, isti takav slučaj je prijavila 55-godišnjakinja s područja Kutjeva koja je je također u razdoblju od listopada 2016. do siječnja 2017. godine kontaktirala s nepoznatom osobom koja se predstavila kao djelatnik banke s područja Francuske i kojoj je poradi realizacije povoljnog kredita uplatila novčani iznos od nekoliko tisuća eura poslije čega joj se nepoznata osoba više nije javila.


Iz PU požeško-slavonske apeliraju i upozoravaju građane da ne nasjedaju na ovakve ili slične online ponude za "povoljne" kredite budući da se u većini slučajeva radi o prijevarama. Doznajemo iz policijskog izvješća.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI