2016. godina bila je radna za plesače Ilijane Lončar

Ilijana Lončar
(FOTO: M.B.)

26.01.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 5128

Da je Plesna radionica Ilijane Lončar prošlu 2016. godinu imala pune ruke posla, istaknula je i sama Ilijana. Od 22 gostovanja po Hrvatskoj, plesali su i u Belgiji te Sloveniji.

"Velika stavka našeg rada pa i u 2016. godini bila su naša gostovanja. U prošloj godini ostvarili smo čak 22 gostovanja, jer nastojimo da požeška djeca i mladi ovdje stvaraju svoje koreografije, ali da to pokažu i na drugim scenama. Osam puta smo bili u Zagrebu, dva puta u Šibeniku i Slavonskom Brodu te po jednom u Zadru, Sisku, Čakovcu, Varaždinu, Splitu, Velikoj Gorici i Puli. Posebno smo ponosni na naša inozemna gostovanja koja su prošle godine specifično bila vezana uz Hrvatski sabor kulture čija je Plesna radionica dugogodišnja članica. Kako smo zaslužili na 26. Susretima plesnih ansambala Hrvatske prema odabiru stručnog povjerenstva, bili smo na velikom svjetsku poznatom festivalu u Belgiji gdje smo predstavljali Hrvatsku i Požegu, a osim toga, gostovali smo u Ljubljani i Celju,” rekla je Ilijana.

Ilijana sa svojom radionicom već punih 17 godina provodi organizaciju raznih plesnih manifestacija od kojih su Požeški plesokaz, Zimska produkcija, Go out and Dance, "Plesoptika" i druge."Drago nam je da smo velikim trudom i radom uspjeli od Požeškog plesokaza stvoriti svojevrstan brend u Hrvatskoj,” naglasila je Ilijana. U lipnju je u suradnji s akademskom slikaricom Anitom Grbavac Jakobović ostvaren uspješan projekt "Plesoptika” koji je 22 puta gostovao diljem Hrvatske i u inozemstvu, a Ilijana je tijekom godine sudjelovala kao predavač na brojnim drugim manifestacijama i seminarima te kao koreograf u predstavi "Romeo i Julija” zagrebačkog Teatra Merlin.


"Osnovni cilj i ono na čemu će Umjetnička organizacija intenzivno raditi jest promocija plesne umjetnosti kao ravnopravne umjetnosti unutar kazališta, pa tako i unutar Gradskog kazališta Požega. Zato je tu projekt "Svi na plesnu predstavu” za koji se nadam kako će naići na razumijevanje u požeškom kazalištu jer ono što nama daje vjetar u leđa jest upravo ova 2017. godina kada je Ministarstvo kulture taj projekt uvrstilo u proračun, dobili smo sredstva javnih potreba u kulturi za razvoj suvremenog plesa i tri predstave koje su predviđene u ovoj godini imaju potporu ministarstva. Riječ je o predstavi "Črčke” Plesnog Teatra Ljubljana koja je prva i dolazi 20. ožujka, a namijenjena je predškolskom uzrastu, predstavi "Thinker’s Clock” Plesnog centra Tala i ansambla Brutala koja dolazi u svibnju i namijenjena je školskom uzrastu i mladima, te predstava "Anatomija mačke” koja je autorski projekt Ksenije Zec i Petre Hrašćanec, za koju se nadamo da će biti otplesana u sklopu kazališnog festivala CaFe”, rekla je Ilijana dodajući kako su u 2017. godini pripremljeni projekti i manifestacije koji su dobili podršku Ministarstva kulture i Požeško-slavonske županije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI