Koalicija Neferovića i Ronka, da ili ne?

Iza paravana
(FOTO: 034portal)

24.01.2017. | A.M.
Pregleda: 7607

Kako se u kazalištu glumci pripremaju za javni nastup da bi bez greške gledateljima pokazali uvježbanost svoje točke i sebe prikazali u najboljem svjetlu, tako i u politici političari javnosti otkrivaju samo ono što bi, po njima javnost trebala znati.

Igrice, spletke i manipulacije su ono u čemu su najvještiji, nastojeći sebe prikazati spasiteljem naroda koji vapi za vizijom pravednijeg života.

Naime, iako je do lokalnih izbora nešto više od četiri mjeseca oni nas svojim licima i izrekama već sada bombardiraju na veliko.
Osvrnut ćemo se na zadnjih nekoliko dana i tjedana te pokušati izvršiti analizu što je tko rekao, i zašto je rekao to što je rekao.


NEFEROVIĆ I RONKO


Dva ljuta politička suparnika, da ne kažemo "neprijatelja" počela su, po mišljenju iskusnijih političkih znalaca, zajedničku suradnju. I jedan i drugi, od matične stranke otpisani, uvidjeli su da je vrag odnio šalu i da se za glasove "raje" treba izboriti te kreću u igru.

U prvom činu predstave događa se točka: Zabrana prometa trgom sv Terezije Avilske.

Neferović predlaže zabranu a Ronko, kako bi mu to priuštio, sa svojom ekipom napušta  gradsku Vijećnicu, omogućujući na taj način kreatoru ideje da se zabrana izglasa.

Drugi čin: Nino Smolčić i mjenice

Čim se Nino javno oglasio hvaleći projekte Grada, napada ga Neferović a u cijelu priču se javlja i upliće Ronko.

Iako nezakonito naplaćivanje provizije predsjednika Skupštine Tekije, Ronko prljavi novac prosljeđuje u Caritas nadajući se, upravo tim novcem otkupiti svoje grijehe, jer, novac nije uzeo za sebe već ga je proslijedio u Caritas ali po zakonu uopće nije imao pravo na naknadu, zbog te igre ga stranački Josip Leko proglašava u sukobu interesa, o čemu Ronko gubi spor na Upravnom sudu.



RONKO I SMOLE

Nakon, od Smolčića, javno iznesenih dokumenata Ronko saziva konferenciju za medije u kojoj, iako neke protiv njihove volje, postrojava vijećnike SDP-a tražeći smjenu predsjednika Gradskog vijeća Nine Smolčića zbog, kako on kaže, iznesenih neistina i umanjenja ugleda Gradskog vijeća. (ovo je stvarno novo u Hrvatskoj politici, sjetimo se, neki političari idu u Remetinec i iz Remetinca i nitko ne bi došao na takvu ideju osim najpoštenijeg političara Gosp. Ronka)

Na kraju mu to možda i uspije ako to podrži ekipa okupljena oko Neferovića. Upućeniji kažu da je poveznica Baška. (u slijedećim člancima ćemo više o toj temi osim ako se ne pokrenu određene istrage)

Jer da bi prošla prodaja dionica APP-a Neferović i Ronko se moraju udružiti a zbog  interesa u Baškoj računaju na još neke vijećnike. Smjena Smolčića osim njemu samom, mogla bi ići u prilog Ronku i Neferoviću a sve kako bi uzburkala strasti u HDZ-u jer bi nakon smjene, Vijeće vodio jedan od potpredsjednika (Šolić ili Muljević) a novi predsjednik bi trebao biti izabran u roku 30 dana što bi  otkrilo ambicije pojedinaca i dodatno otvorilo mogućnost političke manipulacije.

ZAJEDNIČKI PRIJATELJ

Na Smolčića, najvjerojatnije po nalogu Ronka napada i Krešimir Pavelić, Poncije Pilat Ronkovih izgubljenih izbora, koji bi po svemu sudeći, ponovo mogao na jednu od izbornih lista. "Jao onome koga Kreša brani" – može se čuti u kuloarima, jer upravo Pavelića SDP-ovi birači smatraju najvećim uzrokom gubitka izbora.



Kako doznajemo, Pavelić je Ronkov i Neferovićev zajednički prijatelj koji "muteći vodu" nastoji opravdati neostvareno obećanje izgradnje braniteljskih stanova i skrenuti pažnju s Ronkovih afera.

Prema svemu iznesenom, razumijemo da je čovjeku koji svakodnevno odradi svoju "šihtu" i većinom umoran dođe s posla nije lako prozreti političke igre koje se odvijaju iza "paravana" s toga smo pokrenuli temu pod istim nazivom u više nastavaka.

Zaključak: slučajno će se dogoditi da će predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić biti SMJENJEN a dionice App-a prodane, po nalogu koalicije Neferović-Ronko i eto ga, do drugog dijela!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI