Udruga katoličkih medicinskih sestara naše biskupije pomaže misije

Sestre pomažu misije
(FOTO: Požeška biskupija)

22.01.2017. | Požeška biskupija
Pregleda: 3825

Katolički zdravstveni centar Bamyanga u Biskupiji Ngaoundéré u Kamerunu gdje je 27 godina djelovao Karlo Prpić, svećenik Požeške biskupije poslao je Hrvatskoj katoličkoj udruzi medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji pismo zahvale za novčani dar koji je spomenuta Udruga koncem prošle godine dostavila toj zdravstvenoj ustanovi posredstvom misionara Prpića. U pismu zahvale, koje je potpisala uršulinka, s. Jacqueline Asta, predstojnica Katoličkoga zdravstvenog centra Bamyanga, napisano je slijedeće:

»Poštovani, u ime naših bolesnika iz Katoličkog zdravstvenoga centra Bamyanga, Ngaoundéré, Kamerun, iskreno Vam zahvaljujem na novčanom daru od gotovo 700 eura. Mi na ovome terenu pokrivamo više od 50 000 stanovnika. Osiguravamo redovitu preventivu za najmlađe - cijepljenja za djecu od 0-11 mjeseci života. Tu je i reproduktivno zdravlje s oko 75 porođaja i oko 550 prenatalnih konzultacija u prosjeku mjesečno. Nezaobilazni su i pregledi bolesnih s otprilike 900 pacijenata svaki mjesec. Veći broj djece trpi od kronične neishranjenosti i anemije. Najčešće bolesti općenito, ne samo za djecu nego i odrasle, su: malarija, dehidracija zbog teških proljeva, HIV/AIDS infekcije, arterijska hipertenzija i, posebno u zadnje vrijeme, dijabetes. Dosta djece nam još uvijek umire jednostavno od siromaštva. Vaš novčani prilog će pomoći najranjivijima među njima. Neka Vam Gospodin uzvrati stostruko i neka Vas obilno blagoslovi u novoj 2017. godini«.

Spomenuta donacija je prihod od prodaje prvog nosača zvuka pjevačkog zbora »Immaculata« medicinskih sestara pod naslovom »Mariji s ljubavlju«, koji je pod pokroviteljstvom Požeške biskupije promoviran koncem prošle godine u Dvorani Sv. Terezije Avilske u Požegi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI