Zašto Pleternica ima Poduzetnički inkubator, a Požega ne !?

Antonija Jozić, Franjo Lucić i Vedran Neferović
(FOTO: 034portal)

20.01.2017. | A.M.
Pregleda: 9921

Kako jutros javljaju (zna se od koga plaćeni) mediji, moglobi se reći da počinje ucjena i pritisci na Gradski i Županijski odbor HDZ-a da se imenuje, ne bas kod građana apogotovo ne kod HDZ-a, omiljeni aktualni gradonačelnik, ponovo kao kandidat zatu funkciju.

Ovdje se stvara slika kao da HDZ na vrhu sa gospodinomPlenkovićem odlučuje o izboru gradskih i županijskih organizacija, a ne kako seuvijek tvrdilo da su organizacije u demokratskom smjeru samostalne i danajbolje znaju tko je za njihovu sredinu najbolji kandidat. Ali možda nekimisle da to Plenković bolje zna i može bolje odlučiti, vidjet ćemo.

Ne može se reći točno kakva je situacije ali tzv. "NEF-mediji"stvaraju sliku da kako god odluci Gradski ili Županijski odbor, Plenković će toriješiti. Koliko je premijeru bitna Požega vidi se na odabiru kandidata uizvršnoj vlasti, u kojoj nema ni jednog HDZ-ovca iz redova Požeštine, apogotovo ako se raspita i sazna vode li, ili ne možda, neki državni organikakvu istragu protiv pojedinaca koji traže njegovu zaštitu.


Iz tih članaka dalobi se iščitati da predsjednik gradske organizacije HDZ-a Darko Puljašić ižupanijske organizacije Franji Lucić nemaju šta odlučiti u svojimorganizacijama niti ih se što pita. Teško za povjerovati jer javno poznajući teosobe i njihov izrazito jak karakter te utjecaj, a na kraju i njihovu podršku usvojim organizacijama, posebno Darka Puljašića koji je na zadnjim izborima imaoiznenađujuće dobre rezultata s preko 5000 preferencijalnih glasova, bilo biludost odlučiti drugačije.


Kako je da je, sve će se uskoro vidjeti, ali imenovanjemNeferovića kao kandidata za gradonačelnika ispred HDZ-a bi izgubili lice isigurno bi oštetili stanku, a u ostalom sumnjamo da će ponosna Požega dozvolitida im Zagreb odredi imena, pogotovo kada Požegi nisu dali ni jednu mrvicu uizvršnoj vlasti.

Kako se u tim istim "NEF-medijima" optužuje pleternička gradonačelnicaAntonija Jozić, doznali smo da Pleternicu ne istražuju USKOK niti DORH ili pakneke druge državne službe, kao što možda istražuju najveći grad ove županije. Očemu se tu radi, u tim slobodnim medijima se ne spominje niti jednom rečenicom.

Pleternica je zaista puno napravila, bez dizanja kredita,prodavanja gradskog srebra i s manjim proračunom izgradila je Poduzetničkiinkubator i to je trn u oku nekima, ali budimo realni, glasači Pleternice suizabrali njihovo vodstvo a birači Požegesvoje i nemojmo sad ako su neki ogorčeni s rezultatima rada tih izbora širitipriču kako Pleternica vuče sve za sebe a Požega ništa.

Iskreno to nije tako, to je samo rezultat odabira, a ovdjenije bitno HDZ ili SDP ili neka druga stranka, najviše su odgovorne osobe načelu, bilo za uspjeh ili neuspjeh svoje sredine.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI