Pierobon: ¨Uz velike napore vodozahvat Šumetlica održavamo funkcionalnim¨

Gornja Šumetlica
(FOTO: Compas.com.hr)

11.01.2017. | M.B./Compas.com.hr
Pregleda: 3792

Zbog niskih temperatura proteklih dana većinu vodenih površina na području Lipika i Pakraca, ne samo stajaćih nego i tekućih, prekrio je led. Osim što je zaleđena najveća stajaća vodena površina u našem kraju, jezero Raminac, led je mjestimično prekrio rijeku Bijelu, rijeku Pakru na mjestima kroz Pakrac i Lipik, a manji vodotoci vjerojatno su u potpunosti okovani u ledom. Ovakvi uvjeti dosad nisu uzrokovali prekid opskrbe vodom korisnika na području Lipika i Pakraca iz vodozahvata na potoku Sivornica u Gornjoj Šumetlici, a kako smo doznali od Marijana Pierabona, direktora "Voda Lipik" d.o.o., za to su zaslužni djelatnici "Voda Lipik" koji danonoćno uz velike napore održavaju sustav vodoopskrbe funkcionalnim.



"U noćnim smjenama stalno su dežurna naša dva djelatnika na vodozahvatu u Gornjoj Šumetlici. Tijekom noćnih sati kada su temperature najniže dežurni djelatnici razbijaju led na potoku Sivornici kako bi se osigurao nesmetan dotok vode prema postrojenju. Čiste se i održavaju rešetke u potoku te nadzire rad postrojenja vodozahvata u Gornjoj Šumetlici.", rekao nam je Marijan Pierobon te dodao kako potok Sivornica ima dovoljno vode potrebne za vodoopskrbni sustav, ali poteškoće stvara zamrzavanje potoka tijekom noći zbog čega se mora razbijati led da ne dođe do zaustavljanja rada postrojenja.





Stanje zaleđenih vodotoka s područja Lipika i Pakraca možete si dočarati fotografijama zaleđene rijeke Pakre od malog mosta do brane u Lipiku koje su snimljene ujutro 11. siječnja.

izvor: www.compas.com.hr  


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI