Bogat i zanimljiv kulturni program na početku godine

Vlaentina Neferović i Kazimir Balog
(FOTO: M.B.)

11.01.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 5851

Gradsko kazalište Požega najavljuje zanimljiv i bogat kulturni program na početku ove godine. Osim kazališnih predstava za odrasle, novost ove godine su dječje predstave po imenom "Treća je dječja".

"Naime, svake treće subote u mjesecu s početkom u 11:00 sati na programu će se naći predstava namijenjena djeci od godine i pol do šest godina i/ili od sedam do 13 godina. Cilj nam je privlačenje najmlađe publike u kazalište i njihovih roditelja na tzv. subotnju matineju. Prva takva predstava je na programu 21. 1. u 11:00 sati pod nazivom "Ogledalce, ogledalce". Ulaznica je 20 kuna, a nakon predstave organizirana je besplatna likovna radionica pod naslovom "Obiteljska fotografija" za djecu od sedam do 13 godina, sav materijal donosi voditeljica sama. Broj djece je ograničen na 20, a svi roditelji koji žele ostaviti djecu na radionici, moraju djecu dodatno upisati. Pokušat ćemo uz svaku dječju predstavu organizirati radionicu tako da djeci bude još zanimljivije", govori ravnateljica Gradskog kazališta Požega Valentina Neferović.




Ravnateljica Neferović ističe i kako su s ovom godinom počele i probe za novu večernju predstavu GK Požega. "Floromanija" je nova komedija prožeta glazbom i fenomenom instant glazbenih zvijezda, otvara suvremena pitanja može li danas svatko postati zvijezda pomoću youtube-a te kako to djeluje na malog čovjeka. U predstavi glume Barbara Rocco, Luka Juričić i Požežanka Marijana Matoković, a premijera je 10. veljače 2017. godine.


Već ovaj vikend, u petak 13. siječnja 2017., prikazuje se predstava "Instrukcije" Eugena Ionescoa. "Riječ je o diplomskoj predstavi studenata treće godine Akademije u Rijeci i čast nam je što je jedan od tih studenata naš Požežanin Lovro Ivanković, mentor predstave je Rade Šerbedžija. Ovaj komad progovara o današnjoj problematici sustava obrazovanja, borbi učenika protiv nametnutog sistema i nasilja", rekao je Kazimir Balog. Broj ulaznica je ograničen na 60, cijena je 35 kuna, a predstava se prikazuje u 19:00 i 21:00 sati.



Dan kasnije, u subotu 14.1.2017. godine u 20:00 sati, prikazuje se predstava "Ja deda", monodrama u kojoj igra Pero Jurčić. Ovo je svojevrstan nastavak na predstavu "Ja tata" od prije godinu dana. "Ja deda" se bavi sa životnom temom suočavanja s godinama, starošću, senilnošću, udajom najmlađe kćeri ljubimice, suočavanjem s troškom svadbe, zatim suočavanje s određenim zdravstvenim problemima kao što je uspješan seksualni život u toj dobi. Ulaznica za ovu predstavu je u prodaji za 50 kuna te 40 kuna za đake, studente i umirovljenike.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI