Općina Kaptol traži četiri osobe za stručno osposobljavanje

ilustracija
(FOTO: Općina Kaptol)

10.01.2017. | M.M
Pregleda: 7264

Općina Kaptol traži četiri osobe za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odonosa. Rok za prijavu je 15 dana od dana objave javnog poziva na web stranici Općine Kaptol

Cijeli tekst javnog poziva možete pogledati putem slijedećeg linka: Javni poziv za prijem vježbenika

Osobe se primaju na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, na vrijeme od 12 mjeseci, na radna mjesta u slijedeća upravna tijela:


JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL


a) Referent za opće poslove, dva (2) polaznika/polaznice. Uvjeti: - SSS općeg ili društvenog smjera,

b) Referent za komunalno gospodarstvo i komunalni redar dva (2) polaznika/polaznice,

Uvjeti: - SSS građevinskog, geodetskog, tehničkog ili općeg smjera Osobe trebaju ispunjavati i opće uvjete iz članka 14. Stavak 1, podstavak 1. – 4. Pravilnika, kojim je propisano da se osoba može primiti na sručno osposobljavanje za rad bez zasnivnanja radnog odnosa ako: a) je prijavljena u evidenciju nezaposlenih osoba pri nadležnoj službi za zapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje najmanje 30 dana

b) ima odgovarajući stupanj obrazovanja i struku predviđenu za obavljanje poslova radnog mjesta za čije se obavljanje prima na sručno osposobljavanje

c) nema radnog iskustva na odgovarajućim poslovima u smislu odredbi Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj( regionalnoj) samoupravi

Cilj stručnog osposobljavanja je stjecanje radnog iskustva potrebnog za polaganje državnog stručnog ispita, u skladu sa člankom 93. Zakona o službenicima i namještenicima u u lokalnoj i područnoj( regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" , br. 86/08 i 61/11. – u nastavku teksta: ZSN).

Za kandidate prijavljene na Javni poziv koji ispunjavaju formalne uvjete provest će se testiranje radi prethodne provjere znanja i sposobnosti putem pisanog testiranja i intervjua. Ako kandidat ne pristupi testiranju, smatra se da je povukao prijavu na Javni poziv.

Na web-stranici Općine Kaptol (www.opcina-kaptol.com) objavit će se podaci o poslovima predviđenim za polaznike stručnog osposobljavanja i način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, kao i potrebni pravni izvori za pripremanje kandidata za provjeru.

Na istoj web-stranici i oglasnoj ploči Općine Kaptol objavit će se vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, najmanje 5 dana prije održavanja provjere. Na Javni poziv svoje prijave mogu podnijeti osobe oba spola, sukladno članku 13. Zakona o ravnopravnosti spolova ("NN" ,broj 82/08).

Uz prijavu kandidati su dužni priložiti: - kratki životopis - dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslika važeće osobne iskaznice ili vojne iskaznice ili putovnice, ukoliko osoba ne posjeduje niti jednu od navedenih isprava, hrvatsko državljanstvo dokazuje domovnicom) - dokaz o stručnoj spremi(preslika (svjedodžbe) - elektronički zapis/ potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji( radni staž) - uvjerenje o nezaposlenosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz kojeg je razvidno da se kandidat/kandidatkinja vodi u evidenciji o nezaposlenima kao nezaposlena osoba duže od 30 dana. - uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak odnosno da nije pravomoćno osuđen za kaznena dijela iz članka 15. ZSN (ne starije od 6 mjeseci), - vlastoručno potpisanu izjavu o ne postojanju zapreka iz članaka 93. ZSN-a (potpise na izjavi nije potrebno ovjeravati).

Preslike traženih priloga ne moraju biti ovjerene, a osoba je prije sklapanja pisanog ugovora dužna dostaviti na uvid originalne dokumente.

S kandidatom izabranim na stručno osposobljavanje zaključuje se pisani ugovor. Izabrani kandidat ne ostvaruje status službenika, ne zasniva radni odnos i prima naknadu za rad, koju osigurava Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Prijave s dokazima o ispunjavanju traženih uvjeta, potrebno je dostaviti u roku od 15 dana od dana objave Javnog poziva, na adresu: Općina Kaptol, Školska 3, 34334 Kaptol, s naznakom "Prijava na poziv za prijam polaznika na stručno osposobljavanje – ne otvarati".

Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati. O rezultatima Javnog poziva kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI