Uskoro počinje zimska škola tehnike u Lipiku

Radio klub Lipik
(FOTO: Compas.com.hr)

05.01.2017. | M.B./Compas.com.hr
Pregleda: 4962

S početkom siječnja započele su i aktivnosti u Radio klubu Lipik, a među prvim najavljenim radionicama koje će djeci popuniti slobodno vrijeme tijekom praznika je 1. zimska škola tehnike koja se održava od 9 do 12. siječnja.

U četverodnevnoj radionici za učenike od 5. do 8. razreda koja će se održavati od 10:30 do 12 sati u prostorijama Radio kluba Lipik, voditelji radionice, učitelji Marko Svjetličić i Ivan Kiš upoznat će zainteresirane s programiranjem robota u programu mBlock.




Na radionici će biti korišteni roboti koje je Osnovna škola Lipik dobila sudjelujući u Croatian makers ligi, a s obzirom na to da je broj sudionika ograničen, svi zainteresirani trebaju se prijaviti s osnovnim podacima (ime i prezime, adresa, razred, broj telefona) na adresu elektroničke pošte [email protected] . U suradnji s Gradom Lipikom bit će organiziran i prijevoz iz prigradskih naselja Grada Lipika, ako ima zainteresiranih učenika iz Osnovne škole Grigora Viteza Poljana.


U Radio klubu Lipik trenutno se održava tečaj za početnički P razred koji broji šestero polaznika, a ako ima zainteresiranih još uvijek se mogu priključiti s obzirom na to da bi polaganje ispita bilo krajem ožujka, ističe Miroslav Fila, predsjednik RK Lipik koji ističe kako u klubu imaju posebno aktivne dvije srednjoškolke Lidiju Sabo i Sofiju Stokić koje sudjeluju i na natjecanjima.



Klub posjeduje i ARG opremu (Amaterska Radio Goniometrija) koju planiraju u skoro vrijeme koristiti tijekom proljetnih praznika odnosno manifestacija kako bi prezentirali zainteresiranima orijentaciju u prostoru.

Konstruktorsku sekciju vodi Antun Marošević, a na njoj se konstruiraju elektronički uređaji.

Na radionicama se uči početak konstruktorskog rada, upoznavanje s elektroničkim elementima, jednostavnim sklopovima i shemama primjereno dobi, a među polaznicima na ovom području ističu se srednjoškolci Vinko Sigurnjak i Antonio Butorac.



Na prvoj zimskoj školi tehnike, za koju u Radio klubu Lipik priželjkuju da zaživi svake godine, uz već spomenuti rad s robotima, polaznici će ovisno o interesu biti upoznati sa svim nabrojanim aktivnostima Kluba. Korisno je, razvija kreativnost i logiku djeteta, znatno više nego sjedenje za računalom i pred televizorom, stoga ako vaše dijete ima nešto afiniteta prema tehnici, učinite mu vrijeme korisnim i prijavite ga na zimsku školu tehnike.

izvor: www.compas.com.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI