Pozvani proizvođači švargla da donesu svoje uzorke na ocjenjivanje

5. Švarglijada
(FOTO: Požeška kronika)

05.01.2017. | M.B.
Pregleda: 7521

Po 5. puta Kulturno umjetničko društvo Poljadija iz Grabarja i tjednik Kronika požeško-slavonska organiziraju "Švarglijadu", u subotu 14. siječnja od 19 sati u mjesnom Vatrogasnom domu. Manifestacija je to koja je od jedne lokalne seoske manifestacije polako prešla okvire svoga kraja i već izaziva interes proizvođača švargla sa šireg dijela Požeštine, ali i proizvođača iz Osječko-baranjske i Brodsko-posavske županije.



- Proizvođači i ljubitelji švargla mogu donijeti svoje uzorke i sudjelovati na natjecanju. Uzorci se primaju od 17 sati u Vatrogasnom domu u Grabarju, a ocjenjivat će ih već prokušana i stručna komisija sastavljena od inženjera tehnologije, proizvođača mesnih delicija i novinara. Sve prispjele švargle ocjenjivat će i svi posjetitelji u dvorani uz degustaciju – istakao je u svom pozivu proizvođačima švargla urednik tjednika Kronika Vladimir Protić.





Organizatori su pripremili bogate nagrade i priznanja za tri najbolje ocijenjena švargla, te nagradu i priznanje za najbolji švargl po ocjeni posjetitelja u dvorani. U sklopu "Švarglijade" ocjenjuje se i najbolje uređeni stol natjecatelja i posjetitelja koji uvijek ukrašavaju svoj stol u nekome od starih slavonskih ili zavičajnih običaja.



Nakon natjecanja i ocjenjivanja švargla u nastavku sve očekuje dobra zabava, ove godine nastupit će mladi TS Poljadija Grabarje i TS Žute dunje iz Cernika. Očekuje vas dobra zabava i slavonski specijalitet švargl, a ulaznica za odličnu zabavu je samo donesen uzorak švargla na ocjenjivanje..



 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI