Održana komemoracija za Ivana Maričevića

Komemoracija za Ivana Maričevića
(FOTO: Pozega.hr)

05.01.2017. | M.B./Pozega.hr
Pregleda: 5219

Komemoracija istaknutom sportašu, treneru i dugogodišnjem sportskom djelatniku Ivanu Maričeviću, koji je preminuo u 80.godini života, održana je jučer u prostorijama Obrtničkog doma u Požegi. Uz članove obitelji, rodbinu i prijatelje počast su mu odali gradonačelnik Požege Vedran Neferović, predstavnici Požeškog sportskog saveza, Atletskog kluba Požega te brojni sportaši i djelatnici u sportu.



Ivan Maričević atletikom se počeo baviti kao srednjoškolac, a bio je sedam puta prvak Hrvatske u kategoriji mlađih i starijih juniora te dva puta hrvatski rekorder. Nakon atletske karijere počeo je i trenersku u AK Slavonija iz Požege gdje je radio kao trener od 1969. do 1991. godine. Od 2000. je u mirovini i počasni je predsjednik AK Požega. Na nedavnoj svečanosti Hrvatskog atletskog saveza održanoj 28. listopada prošle godine nagrađen je za životno djelo i izniman doprinos razvoju hrvatske atletike. Požeška i hrvatska atletika su, odlaskom Ivana Maričevića, ostali bez svog vrijednog atletskog djelatnika.


Trenerskim poslom se bavio punih 20 godina. Obnašao je i mnoge funkcije a za svoj rad je više puta i nagrađivan. Bio je tako dugogodišnji tajnik Požeškog športskog saveza, sve do mirovine, a dobio je i javno priznanje Grada Požege, nagradu za životno djelo 2005. godine.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI