Tri Hyundai motora Obrtničkom učilištu u Zagrebu

Hyundai motori
(FOTO: Glas Hrvatske)

03.01.2017. | M.B./Glas Hrvatske
Pregleda: 4215

Hrvatski gospodarski savez u Njemačkoj donirao je u suradnji s europskim tehničkim centrom Hyundai (HMETC) u Njemačkoj tri motora Obrtničkom učilištu. Riječ je o tri suvremena prototipa motora u dizelskim i benzinskim izvedbama, najnovijoj generaciji koja još nije izašla u proizvodnju.

Obrtničko učilište niz godina surađuje s Gospodarskim savezom iz Frankfurta, a donacija je uslijedila kao nastavak težnje Učilišta za popunjavanjem obrazovnih potreba u sektoru održavanja vozila.




Učilište je nedavno završilo implementaciju projekta Pametno u budućnost financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda u kojemu je razvilo dva suvremena kurikuluma za obrazovanje odraslih. Automobilska industrija jedna je od najbrže rastućih grana te se stalno nameću novi zahtjevi u održavanju vozila sukladno novim tehnologijama.


Motori su postavljeni u Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi u Zagrebu s ciljem stvaranja preduvjeta za uspješno obrazovanje mladih srednjoškolaca, ali i već osposobljenih stručnjaka u sektoru održavanja vozila.



Na svečanoj primopredaji predsjednik Hrvatskog gospodarskog saveza Mario Šušak rekao je da konstantno traže načine kako znanje iz njemačke, zemlje dualnog sustava obrazovanja prenijeti u Hrvatsku.

Traže načine i kako zainteresirati njemačke tvrtke za ulaganja u hrvatske učenike koji obavljaju praksu u Njemačkoj.

”Njemačka svoj uspjeh gradi na sustavu dualnog obrazovanja, kroz strukovnu educiranu i kvalificiranu radnu snagu, kroz visoke standarde majstorskih ispita, a radi toga je made in Germany i danas pojam u svijetu.” Šušak smatra da bi trebalo intenzivno raditi na promicanju takvog obrazovnog sustava u Hrvatskoj i tako se lakše probijati na europskom tržištu rada.



Jedno od glavnih obilježja Hrvatskog gospodarskog saveza je podrška poduzećima u razvoju i zapošljavanju za radna i naučnička mjesta. Angažirani su na različitim projektima, posebice za posredovanje znanja, vrijednosti i iskustva, kao i pružanje podrške mladima i institucijama u daljnjem razvoju njihovih znanja i vještina.
Njihov je cilj svake godine širiti mrežu kontakata i unaprijediti poslovne odnose između njemačkog i hrvatskog gospodarskog prostora.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI