Trenk - postrojba koja je prošla sva hrvatska ratišta

Željko Grgić
(FOTO: Mario Nakić)

14.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4817

Jedinica specijalne policije "Trenk" Požega osnovana je prije 20 godina i odmah po utemeljenju je upućena u Vukovar. To je jedina postrojba s područja naše županije koja je prošla sva ratišta diljem Hrvatske.

- Sudjelovali smo u svim akcijama Hrvatske vojske. Kroz jedinicu je prošlo 500-tinjak djelatnika, što aktivnih, a što pričuvnih. Tijekom i nakon rata, ukupno je 12 naših pripadnika poginulo ili umrlo, a još 12 pripadnika je u ratu teško ranjeno - ispričao je Željko Grgić, načelnik požeške krim-policije i predsjednik udruge Trenk.

Grgić je u povodu obilježavanja 20. obljetnice utemeljenja JSP Trenk za danas najavio polaganje vijenaca i svetu misu, a potom program na Trgu Svetog Trojstva. Jedinica specijalne policije Lučko izvest će svoju pokaznu vježbu, a potom će isto učiniti i požeški GSS u čijem su sastavu i neki umirovljeni pripadnici JSP Trenk. U Gradskom muzeju će biti otvorena izložba "Dani poslije 2" - hrvatski vojni invalidi, fotografije autora Damira Hoyke. Sedmorici pripadnika specijalne jedinice bit će uručene zahvalnice, obiteljima poginulih medalje, a bit će dodijeljeno i sedam odličja predsjednika Republike Ive Josipovića. Grgić poziva građane da se odazovu manifestaciji danas (petak) u 17 sati na požeškom trgu.


Dodano u 19:50 sati:


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI