Trenk - postrojba koja je prošla sva hrvatska ratišta

Željko Grgić
(FOTO: Mario Nakić)

14.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4824

Jedinica specijalne policije "Trenk" Požega osnovana je prije 20 godina i odmah po utemeljenju je upućena u Vukovar. To je jedina postrojba s područja naše županije koja je prošla sva ratišta diljem Hrvatske.

- Sudjelovali smo u svim akcijama Hrvatske vojske. Kroz jedinicu je prošlo 500-tinjak djelatnika, što aktivnih, a što pričuvnih. Tijekom i nakon rata, ukupno je 12 naših pripadnika poginulo ili umrlo, a još 12 pripadnika je u ratu teško ranjeno - ispričao je Željko Grgić, načelnik požeške krim-policije i predsjednik udruge Trenk.

Grgić je u povodu obilježavanja 20. obljetnice utemeljenja JSP Trenk za danas najavio polaganje vijenaca i svetu misu, a potom program na Trgu Svetog Trojstva. Jedinica specijalne policije Lučko izvest će svoju pokaznu vježbu, a potom će isto učiniti i požeški GSS u čijem su sastavu i neki umirovljeni pripadnici JSP Trenk. U Gradskom muzeju će biti otvorena izložba "Dani poslije 2" - hrvatski vojni invalidi, fotografije autora Damira Hoyke. Sedmorici pripadnika specijalne jedinice bit će uručene zahvalnice, obiteljima poginulih medalje, a bit će dodijeljeno i sedam odličja predsjednika Republike Ive Josipovića. Grgić poziva građane da se odazovu manifestaciji danas (petak) u 17 sati na požeškom trgu.


Dodano u 19:50 sati:


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI