HRVATSKA – Zadnja linija obrane kršćanstva

Naslov slike
(FOTO: 034 portal)

28.12.2016. | Ivica Janković
Pregleda: 5352

Da su se državljani Hrvatske preko 90% izjasnili kao Kršćani-katolici to je činjenica ali i isto tako idealan i neophodan alat Vatikana u obrani kršćanstva.

Unazad nekoliko godina ne aludirajući pri tome na aktualnu političku Vladu Crkva kao institucija je u više navrata prozivana za socijalnu neosjetljivost, nedavanje financijske bilance u javnost, malverzacije s zemljištima itd…

Da su okolne zapadne zemlje regije i šire, puno uređenije i transparentnije prema svojim crkvenim institucijama i obrnuto je također činjenica. Pa se nameće pitanje, zašto tako nije slučaj i kod nas? Odgovor može biti nasreću ili na nesreću, točna su oba. Zašto? Bacimo pogled samo malo istočnije od Vukovara pa ako hoćete i sjevernije u susjedne zemlje Istoka pa nadalje i njihovih susjeda, sve kršćani ali ne i katolici. Treba li ili smije Vatikan prepustiti "vrata" kršćanstva ne držeći pri tome Hrvatsku kao kap vode na dlanu pa pustiti neistomišljenike katolicizma sve do Istre, sve do svoga kućnog praga? Mislim da ne! Da li smo im u njihovim očima prva linija obrane ili zadnja to je nebitno jer na udaru smo i prvi kako god okreneš.


Vatikan je među prvima priznao samostalnost Republike Hrvatske (7.) isto tako i u danima ratnog vihora pomogao Hrvatskoj vojsci na razno razne načine i takovim odlukama i djelima dao svoj obol pobjedi u Domovinskom obrambenom ratu. Nazovimo to jednom stranom medalje, onom sjajnijom a pri tome tražeći onu drugu stranu.


Spomenuvši u uvodnom dijelu teksta, onom o prozivanju Crkve kao institucije za razne neregularne stvari čak bi se i u većini tih stvari mogao složiti bez obzira što bi mogao ispasti kontradiktoran u svom upisu ali to je tako. Tako je taj isti Vatikan našim crkvenim prvacima daje otvorene ruke u svemu a još više i gleda kroz prste za sve ono što u pravilu možda i ne valja naglasak je na "možda". Obrazloženje, takva politika Vatikana prema Crkvi u Hrvata daje istoj za epitet kao jednoj od bogatijih crkvi u Europi, što novcem, što zlatom, što zemljištem i ostalim vrijednostima ne bi li u konačnici očuvali ono najvrijednije, onih 90% posto i više Katolika ili u njihovim očima "vrata" Katolicizma koja sežu sve do njihovom praga oliti Centra svih centara Katoličke crkve.

Sagledavši i jednu i drugu stranu medalje opet se možemo pitati što je prava istina i gdje je to ona? Možda u sredini a možda i u tajnim Vatikanskim hodnicima sa zabranom izlaska na svijetlo.

Sve u svemu hvala Vatikanu u začecima ali isto tako neka i pogleda svoje "stado" u današnjim danima pa može doći do vrlo jednostavnog matematičkog zaključka a taj je da je i dalje 90% i više Katolika u Hrvatskoj ali u puno manjem brojčanom prosjeku nego devedesetih. Bježe Hrvati Katolici glavom bez obzira u zapadnije jače nekatoličkije zemlje a oni koji ostaju već im brade pomalo sijede, zaduženi, kupljeni, od strane kapitalista i vječnih crkvenih neprijatelja moćne masonerije.

Eto nam za koji mjesec i lokalnih izbora pa shodno tome se nadam i nadamo da će se i našim crkvenim prvacima oporiti džep ne bi li i običan puk naletio na pokoji zlatni novčić jer ruku na srce ima ih i previše crkva naša u Hrvata a koji im to i omogućiše.

Na kraju krajeva možemo kao utjehu samo zaključiti , dođe li pet do dvanaest našoj zemlji poprilično sam siguran da će Crkva na najvišoj razini uskočiti i spasiti stvar ali očigledno "Veliki brat" nije procijenio da smo na koljenima a i da stoečki još možemo izdurati do "boljeg sutra"

Autor: Ivica Janković


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI