Biskupovo božićno pismo obiteljima

Biskupovo pismo obiteljima
(FOTO: Požeška biskupija)

28.12.2016. | Požeška biskupija
Pregleda: 3339

Kao i ranijih godina, požeški biskup Antun Škvorčević uputio je obiteljima božićno pismo, tiskano u Listiću "Mir kući ovoj", koji svećenici uručuju ovih dana vjernicima prigodom blagoslova njihovih domova. U Pismu biskup piše:

"Zajedno sa svećenikom koji ovih svetih dana dolazi k vama blagosloviti vaš dom i obitelj, radosna srca čestitam vam dvadeseti Božić koji slavimo u našoj Požeškoj biskupiji sa željom da novorođeni Gospodin udijeli mir i svako drugo dobro vašoj obitelji u 2017. godini. Želio bih ovom prigodom zahvaliti za vašu molitvu, plemenitost i dobrotu koju ste tijekom protekla dva desetljeća ugrađivali u život naše požeške mjesne Crkve, za svjedočanstvo vjere, nade i ljubavi koje svakodnevno živite u skrovitosti svoje obitelji, kao i za nastojanje oko evanđeoskih vrijednosti u župi gdje živite te za njezino materijalno pomaganje. Svjedočim osobitu blizinu obiteljima čiji su članovi pogođeni nevoljama te trpe u duši ili tijelu, koji su razdvojeni zbog odlaska jednog ili više njih iz mjesta stanovanja nekamo u domovini ili u inozemstvo radi zaposlenja ili kojeg drugog razloga, starijima, bolesnima i osamljenima. Radujem se djeci koja u obitelji imaju prirodnu i zdravu sredinu za svoju izgradnju i rast. Tugujem zbog mladih koji su prisiljeni otići u inozemstvo radi pronalaska radnog mjesta, u nadi da će se vratiti u domovinu kad im se ovdje otvore mogućnosti dostojnog života.

Od početka djelovanja Požeške biskupije iskazivali smo posebnu pozornost obiteljima s brojnom djecom te im i ovom prigodom zahvaljujem za ljubav i žrtvu koju ulažu u nove naraštaje Crkve i domovine, radujući se susretima s njima na slavljima krštenja njihove djece ili na hodočašću u Voćinu. Poznato mi je s kakvim se sve poteškoćama susreću pojedine obitelji. Smatram da se možemo još bolje organizirati da bismo im pomogli. Vjerujem da će članovi župnih pastoralnih vijeća u dogovoru sa župnikom nastojati između ostalog što prije oblikovati u svakoj našoj župi zajednicu obitelji, prema smjernicama koje su dobili na nedavnim susretima. Obiteljske zajednice, u koje je udruženo nekoliko obitelji spremnih uzajamno se potpomagati, redovito bi se okupljale u župnim prostorima i bile nositeljice zdravog poimanja kršćanskog braka i obitelji u svojim župama te njegovale povezanost napose s onim obiteljima koje se nalaze u krizi. U tom im stoji na raspolaganju i biskupijski Obiteljski centar za život i obitelj u Požegi.


Pozivam sve kršćanske obitelji da se u svojim župama uključe u programe priprave za naš Treći biskupijski euharistijski kongres idućega 24. rujna 2016. u Požegi. Revno sudjelovanje na nedjeljnim svetim misama i dnevna molitva izvrsno su sredstvo duhovne povezanosti i čvrstine svake obitelji.


Ostajem sa svim obiteljima povezan u molitvi, na sve zazivam Božji blagoslov i od srca u Gospodinu pozdravljam", kaže biskup Škvorčević.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI