Biskup Škvorčević s korisnicima karitasove kuhinje i siromašnim obiteljima

Biskup u posjeti siromašnim obiteljima
(FOTO: Požeška biskupija)

25.12.2016. | I.V./Požeška biskupija
Pregleda: 4540

Na Badnjak, 24. prosinca požeški biskup Antun Škvorčeviću pratnji ravnatelja Caritasa Požeške biskupije Gorana Lukića susreo se u Domupape Ivana Pavla II. sa skupinom osoba koje svakog dana primaju kruh i mlijekoza svoje obitelji.

Biskup im je rekao kako je Isusovim rođenjem Bog iskazaočovjeku ljubav te da je svojim čestitanjem Božića želio posvjedočiti svimanazočnima da je dar kruha i mlijeka samo znak da su u središtu biskupijskepozornosti članovi njihovih obitelji kojima ovim susretom želi iskazati posebnopoštovanje. Zanimao se za njihova obiteljska stanja, poželjevši da onim štonose u srcu jedni za druge učine Božić radosnim i lijepim.
Potom jebiskup posjetio Središnju kuhinju Požeške biskupije u kojoj djeluje iCaritasova kuhinja, svakodnevno spremajući sedamdesetak obroka koji se razvozesiromašnima i bolesnima koji ga nisu u mogućnosti sami prirediti. Biskup jesusreo kuharice u pripravljanju obroka siromašnima za Badnjak i za sljedeća dvabožićna dana, zahvalio im za požrtvovnost kojom služe potrebnima, te njima injihovim obiteljima poželio sretan Božić i blagoslovljenu novu godinu.

U pratnji ravnatelja Caritasa i volontera Vene Bijelićabiskup se uputio u nekoliko obitelji koje su u teškom materijalnom stanju.Posjetio je najprije obitelj Zorana Bartošeka kojoj je nedavno krstio petodijete a potom obitelj Mate Puščenika s četvero djece od kojih dvoje boluje odrijetke metaboličke bolesti te su s njima često u bolnici u Zagrebu. Upoznao ses njihovim teškim socijalnim stanjem zbog roditeljske nezaposlenosti te s onimšto je Caritas do sada za njih činio i ono što je još moguće za njih napraviti,od nabave kućanske opreme do prehrambenih potrepština.


Za Božić su primiliposebne pakete i novčani prilog. Jednako tako pružena je pomoć i obiteljiMiroljuba Filipovića u Šumanovcima čije je također peto dijete biskup nedavnokrstio. Posljednje dvije obitelji nemaju riješeno stambeno pitanje, što jošviše otežava njihovo stanje.


Poredobitelji s brojnom djecom u nevolji, mnoge su starije samačke osobe koje tražeposebnu Caritasovu brigu. Među njima je i Mara Čolić u Požegi te Kata Maričeviću Bešincima koja prima samo 500 kuna mirovine. Biskup im je svima posvjedočiokršćansku blizinu, obećao i daljnju pomoć, čestitao im je Božić te uz kućnepotrepštine uručio i novčani prilog.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI