Nemojte nekome pokvariti Božić!

Parkiranje na pločnik
(FOTO: Čitateljica)

24.12.2016. | I.V.
Pregleda: 6501

Badnjak je, dan uoči Božića i gotovo svi završavaju pripremneradnje za svetkovinu ovog velikog kršćanskog blagdana. Kao i svake godine naBadnjak su u gradu prisutne velike prometne gužve, većina nastoji automobilomdoći što bliže traženoj trgovini, svima se pomalo žuri kako bi kupili poklonebližnjima, ribu za današnji post te nabavili sve potrebno za sutrašnjiblagdanski stol.

Razumljivo, zato krenite na vrijeme jer se očekuje mnoštvoautomobila i pješaka u prometu, a vi s automobilima ne zaboravite na one slabijesudionike u prometu i pazite gdje parkirate. Na parkiranje ovih dana nam sepožalila i jedna naša čitateljica, evo što nam je napisala:

- Uvečer, 23.prosinca.2016. u Orljavskoj ulici naišla sam natri automobila parkirana na nogostup. Naišla je majka s kolicima i još jednimdjetetom i naravno, nije mogla proći te je morala s kolicima sići na kolnik.Ovo se često događa u toj ulici. Gdje je policija? – zabrinuta čitateljica





Podsjetimo, parkirati na pločniku se smije tamo gdje je to prometnimznakom dopušteno, uz uvjet da postoji 1,6 metara širine prostora za prolazakpješaka a da taj prostor ne bude uz rub kolnika. Sve suprotno ovomu izazivakršenje prometnih propisa, a ako se i odlučite parkirati na zakonom nedopuštenomjesto, povedite bar računa na invalidne osobe i majke sa djecom u kolicima,ostavite im dovoljno prostora za prolazak, ne tjerajte ih na kolnik međuautomobile, jednostavno, nemojte nekome pokvariti Božić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI