Slavonijom zbrda - zdola

Slavonijom zbrda zdola
(FOTO: P.L.)

23.12.2016. | M.B./Predrag Livak
Pregleda: 2218

Udruga "Slavonski planinari” i HPD "Sokolovac” Požega u suradnji s Kazališnom kavanom Požega, predstavljaju izbor najboljih fotografija prijavljenih na Digitalni foto festival "Slavonijom zbrda-zdola” kroz tri godine. Svakog kvartala u godini zadana je druga tema, ali je obavezan prostor slavonskog gorja.



Teme koje su bile zadane u tom razdoblju i obuhvaćene ovom izložbom: Zima u slavonskom gorju, Stare gradine, Vrhovi slavonskih gora, Slavonska planinarska događanja,Planinarski domovi, kuće i skloništa, Slavonski planinarski put, Cvijeće slavonskih gora, Izvori, potoci i jezera, Nebo nad nama - oblaci i druge nebeske pojave, Čarolija šume - lijepo i neobično drveće, Kukci - leptiri, pauci, sve bube i ličinke i Planinarski portret.


Nekoliko riječi o fotografiji i planinarstvu, rekao je predsjednik udruge Slavonski planinari, koja okuplja planinarska društva iz pet slavonskih županija, gospodin Oto Tosenberger.


"Upravo su planinari osnovali Foto klub Osijek što je malo poznat podatak. Možemo kazati da su među planinarskim redovima osnivači tog foto pokreta, pogotovo u Slavoniji. Najbolje je fotografijom zabilježiti trenutak ljepote u prirodi, kojom se kasnije možete podsjetiti gdje ste bili, a isto tako i druge ponukati da krenu s vama u prirodu” – dodao je Tosenberger.



Sve fotografije su snimljene u gorju Slavonije.

Izložba je postavljena u Kazališnoj kavani Požega, otvorena je u četvrtak, 22.12. 2016., a može se razgledati četiri tjedna od otvorenja, a otvorio ju je gradonačelnik Požege.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI