Županija nagradila učenike, mentore, osnovne i srednje škole

Tradicionalno okupljanje na kraju godine kada Županija nagrađuje učenike i mentore osnovnih i srednjih škola
(FOTO: M.M.)

21.12.2016. | M.M.
Pregleda: 4520

U povodu božićnih i novogodišnjihblagdana požeško – slavonska županija održala je tradicionalnookupljanje na kraju godine kada Županija nagrađuje učenike imentore osnovnih i srednjih škola koje su po katalogu natjecanja ismotri na državnim natjecanjima i smotrama osvojili prvo, drugo itreće mjesto.



Učenicisu nagrađeni s 300 kuna za prvo mjesto, 250 kuna za drugo mjesto i200 kuna za treće mjesto.


Učenici sudionici nadržavnim smotrama bez rada, Lidrano nagrađeni su sa 300kuna.


U ekipni upjesima učenika na natjecanjimanagrađene su škole u iznosu 1200 kuna za prvo mjesto, 1000 kuna zadrugo mjesto i 750 kuna za treće mjesto.

Ekipetri ili više učenika čini ekipu plasirane na državne smotre bezranga nagrađene su u razini prvog mjesta u iznosu 1200 kuna. Ukolikoje u natjecanju na jednoj školi više ekipa osvojilo prva trimjesta nagrade se ne zbrajaju već se isplaćuje nagrada za najboljiporedak.

Po katalogu natjecanja i smotri nameđunarodnoj razini nagrađuju se škole s 1200 kuna, a to su Osnovna glazbena škola Pakrac,Glazbena škola Požega, Tehnička škola Požega i GimnazijaPožega.

Nagrađene škole za državna natjecanjai smotre su Glazbena škola iz Požege u iznosu 1200 kuna,Poljoprivredna prehrambena škola iz Požege u iznosu 750kuna.

Župan Alojz Tomašević pozdravio jeučenike, ravnatelje i njihove profesore mentore.

"Županijanagrađuje one koji su dali više nego dovoljno, vas koji ste svojeslobodno vrijeme koristili kako bi postigli što bolje rezultate.Ljudi kažu da je se u životu dobro natjecati i obveza čak, nikadaprotiv čovjeka nego protiv standarda, mjera pa čak i protivvremena. Zato je važno gledajući sve škole da gdje god se nađemopostižete dobre, vrhunske rezultate kako bi postlai apsolutni brendove naše županije, biti ću slobodan pa ću reći jedan predivanproizvod čime se ja ponosim kao župan, županija u cjelosti, mojzamjenik, zamjenici i pročelnica društvenog odbora. Dragi mladiprijatelji ja vam čestitam vašim ravnateljima, mentorima jer vi steono od čega mi očekujemo i više, najbolji ste i nemojte stati usvome razvoju kako bi ostali u Hrvatskoj, ne odlazili u drugezemlje." - rekao je župan požeško – slavonski AlojzTomašević



BarbaraKšenek učenica je 4. razreda Glazbene škole Požega koja je bilana dva državna natjecanja. Prvo za solo instrumente u Zagrebu iosvojila je prvu nagradu i u svojoj kategoriji je bila najbolja.Drugo državno natjecanje komornih sastava bio je u prosincu ovegodine gdje je sa svojim kolegicama Majom Mustapić i Ružicom Radošosovjila prvu nagradu.

"U budućnosti sesvakako mislim baviti glazbom, ove dvije pohvalnice su mi potvrda daidem u dobrom smijeru. Da bi uspio treba biti uporan, ne trebaposustajati bez obzira što ima puno konkurencije ali ipak se daizdići iznad drugih i biti poseban." - poručila jeBarbara.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI