Dobitnik nagrade ¨Najčitatelj beba¨ je Max Vukušić sa 16 mjeseci

Dobitnici nagrada za "Najčiatelja" Gradske knjižnice i čitaonice Požega
(FOTO: M.M.)

19.12.2016. | M.M.
Pregleda: 14622

Gradska knjižnica i čitaonica Požega danas je održala 13. tradicionalnu knjižničnu manifestaciju "Najčitatelj" za 2016. godinu kao kruna promoviranja čitanja u požeškoj knjižnici.

Čitatelji koji su primili nagrade birani se uz pomoć statistike posudbe koja pokazuje koji korisnik je posudio najveći broj knjiga u godini uz kriterije komunikativnosti korisnika knjižnice, vraćanje knjiga na vrijeme, sudjelovanje u sadržajima i programima koje knjižnica organizira i druge stvari.

Najčitatelji su dobili poklone u obliku knjiga i besplatnu jednogodišnju članarinu.


Ove godine Knjižnica dodjeljuje nagrade čitateljima u deset kategorija.


Tako je za dječji odjel za "Najčitatelj beba" nagradu dobio Max Vukušić koji ima 16 mjeseci, nagradu su umjesto Maxa preuzeli njegova dva starija brata i tata. "Najčitatelj predškolski uzrast" nagradu je dobila Nika Budimlić, "Najčitatelj školski uzrast" nagradu je dobila Nina Pavić učenica 6 razreda O.Š. Anuta Kanižlića i "Najčitatelj pobjednik Kviza za poticanje čitanja" nagradu je dobila Elena Jug koja je 2012. godine bila najčitateljica od prvog do četvrtog razreda.













U kategoriji "Najčitatelj odjel za odrasle" nagradu je dobila Gordana Jurišić iz Požege koja voli uživati u lijepim stvarima, a najviše u lijepom cvijeću i kvalitetnim knjigama. U popisu koje čita nalaze se skoro svi svjetski klasici i knjige iz novije književnosti.




Nagradu "Najčitatelj (najslušatelj) Glazbenog odjela" dobio je Goran Dragičević.

U Kategoriji "Najčitatelj studijskog odjela i čitaonice" dobio je Petar Glavaš iz Rajsavca učenik 4.b razreda Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Požegi.




U Kategoriji "Najvjerniji član" nagradu je dobila Željka Čorc iz Požege.




Nagradu "Najvjernija obitelj" dobila je obitelj Lojber iz Požege koju čine tri generacije čitatelja, Branko i Krunoslava, Vjekoslav i Danijela te najmlađi članovi obitelji Lojbert Vida i Andrija.




I nagradu za "Suradnja s kulturnim i obrazovnim ustanovama" dobila je Ekonomska škola iz Požege.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI