Cijelu noć liječnički timovi u Novoj Gradiški, Novskoj, Sisku i Zagrebu zbrinjavali su ozlijeđene Afganistance

Pixsell
(FOTO: Igor Soban)

18.12.2016. | 24Sata
Pregleda: 7841

Cijelu noć liječnički timovi u Novoj Gradiški, Novskoj, Sisku i Zagrebu zbrinjavali su ozlijeđene Afganistance. Pet dana nisu ništa jeli, a među njima ima i djece...

Nakon što je policija sinoć u kombiju britanskih registracija kraj Novske pronašla čak 63 migranta, od kojih su se mnogi otrovali ugljičnim monoksidom, liječnici u bolnici u Novoj Gradiški te u Novskoj, Sisku i Zagrebu krenuli su u akciju njihova spašavanja.

Cijela noćna drama počela je oko 21 sat kad je policijski presretač na autocesti A3 kod čvora Novska zaustavio bugarskog vozača kombija punog ljudi, kažu iz PU sisačko-moslavačke. Nekima od njih je pozlilo pa su pozvane ekipe Hitne pomoći. Vrlo brzo su na mjesto gdje je zaustavljen kombi stigle ekipe Hitne pomoći, bilo ih je više od petnaestak koje su sve one koji su tražili liječniku pomoć prevezli u Domove zdravlja u Sisku i Novskoj, te u bolnice u Novoj Gradiški, na Rebro i bolnicu u Dubravi u Zagreb. Najviše ljudi otrovanih ugljičnih monoksidom prevezeno je u novogradišku bolnicu.


Liječničku pomoć trebalo je 42 ljudi, a preostali su smješteni u prihvatne centre za strance.


U tijeku je istraga, a uhićena su dva bugarska državljanina, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Izvor www.24sata.hr




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
1. Jesam
2. Nisam
3. Nisam glasovao/la
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI