KUD ¨Berda¨ folklorom i pjesmom tradicijski obilježio božićne blagdane

KUD "Berda"
(FOTO: KUD "Berda")

17.12.2016. | M.M.
Pregleda: 3333

U organizaciji KUD Berda, a pod pokroviteljstvom Općine Brestovac, protekle subote 10. prosinca u školskoj športskoj dvorani Osnovne škole Dragutina Lermana održan je tradicionalni, sedmi kulturno umjetnički program pod nazivom S pjesmom u susret Božiću.

U dvosatnom programu nastupili su Tamburaški orkestar i Folklorna skupina KUD Berda, Dramska skupina nižih razreda OŠ Dragutina Lermana, kao i mali folklor škole, Mješoviti pjevački zbor Udruge umirovljenika Orljava Brestovac, te kao posebni gosti muška pjevačka skupina Veseli šokci iz Slavonskog Broda.Brođani njeguju izvornu glazbu, djeluju od 2011.godine,a okupljaju 20-tak pjevača.

Već četvrtu godinu za redom eko etno reviju predstavila je Obrtnička škola iz Požege i to ovom prigodom s modelima nagrađenim prvom i drugom nagradom na državnom natjecanju u Zadru. Naravno etno modele predstavili su i članovi KUD Berda. Na kraju manifestacije, prigodnim poklonima, sv. Nikola darivao je najmlađe.
Pored redovite smotre folkora koja se uobičajeno u svibnju održava u Brestovcu, S pjesmom u susret Božiću jedna je od najznačajnih aktivnosti KUD Berda. Sve bolje i kvalitetnije društvo s voditeljicom folklora Vesnom Valentić i voditeljem tamburaške sekcije Antonijem Beračem, ostvaruje i sve značajnije rezultate. Po riječima predsjednice Danijele Grgić, društvo je ove godine nastupilo na dvadesetak smotri folklora u Hrvatskoj, okuplja 40-tak plesača i sve veći broj, poglavito mladih tamburaša, tako da je i kakvoča rada sve bolja. Za razliku od prijašnjih godine, ove su godine božićne pjesme i plesovi predstavljeni iz cijele Hrvatske.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI