Iz gradskog proračuna skoro 700 tisuća kuna manje za 2017.godinu

Dnevni red PŠS
(FOTO: M.B.)

17.12.2016. | Mateja Barukčić
Pregleda: 4215

Dnevni red Požeškog športskog saveza održao se sinoć u prostorijama Obrtničkog doma u Požegi. Požeški športski savez ima 71 udrugu a jučer je Dnevnom redu nazočilo 53 predstavnika športskih udruga.Na dnevnom redu bilo je 13 točaka; izbor radnog predsjedništva, ibor verifikacijske komisije, izbor zapisničara i ovjerovitelja zapisnika, prijedlog Programa rada za 2017. godinu, prijedlog Finacijskog plana za 2017. godinu te ostalo.



"Uz redovne točke koje budu na svakoj skupštini, danas će biti predstavljen Prijedlog programa rada i Prijedlog Financijskog plana za 2017. godinu. Upravo je taj Prijedlog financijskog plana najvažnija točka rasprave jer iznos od dva milijuna i 700 tisuća kuna koji smo predložili na Gradskoj sjednici nije usvojen te je umanjen na dva milijuna i 60 tisuća kuna. To znači da će određene pozicije biti smanjene ili ukinute a ono što je ostalo mi ćemo se truditi finacirati kao i dosada", rekao je predsjednik Požeškog športskog saveza Nino Abramović.





Pozicije čije financiranje je smanjeno su: školovanje trenera za 50 %, rad saveza za 100 tisuća kuna, sportske manifestacije za 50% i druge.

"Grad je obećao sufinacirati određene manifestacije koje su dosad bile u našoj nadležnosti, neke od njih su Sportske igre mladih, Festival dječjih vrtića i druge", ističe gospodin Abramović.



Najviše polemike među članovima podigla je činjenica da je Gradsko vijeće ukinulo sredstva kojima su se financirale stipendije vrhunskih sportaša jer članovi smatraju kako se za to ipak trebaju odvojiti određena sredstva zato što svi znaju koliki trud je uložen u postignute rezultate pojedinih sportaša.



Na kraju sjednice, članovi su se složili da će situaciju pokušati popraviti rebalansom proračuna za iduću godinu te su dobili su i prijedlog Strategije razvoja športa grada Požege 2017.-2020., koji trebaju razmotriti i dati svoje prijedloge na sljedećoj sjednici koja će se održati u veljači sljedeće godine.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI