U manje prometnih nesreća više smrtno stradalih osoba

Ivana Radić, PU požeško slavonska
(FOTO: M.B.)

16.12.2016. | M.B.
Pregleda: 3123

Tijekom studenoga 2016. godine na području nadležnosti PU požeško-slavonske zabilježena su ukupno 42 kaznena djela po službenoj dužnosti, 18 djela po privatnoj tužbi te dva djela za koja je izostao prijedlog za kazneni progon, sveukupno 62 kaznena djela.



Uz 33 kaznena djela iz linije općeg kriminaliteta zabilježena su i po četiri djela iz linija gospodarskog i kriminaliteta prometa te jedno djelo organiziranog kriminaliteta. Kaznenih djela zlouporabe opojne droge tijekom studenoga nije bilo, ali je evidentirano jedanaest prekršaja i 14 zapljena.
Zbog osnova sumnje da su počinile kaznena djela tijekom mjeseca studenog prijavljena je 21 osoba- jedan maloljetnik, jedan mlađi punoljetnik i 19 osoba starijih od 21 godine, 17 osoba muškog i četiri osobe ženskog spola.





Što se tiče prekršajne problematike, tijekom studenoga zabilježeno je 16 prekršaja narušavanja Javnog reda i mira za čije je počinjenje prijavljeno 19 osoba. Najbrojniji su prekršaji koji se odnose na tuču, svađu i viku na javnom mjestu, njih dvanaest.

U odnosu na mjesec listopad, u studenom je bilo manje prometnih nesreća ali je jednak broj stradalih osoba, a povećan broj smrtno stradalih i teško ozlijeđenih u prometnim nesrećama.

Dogodilo se 37 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulim osobama, 13 s ozlijeđenim osobama i 23 s materijalnom štetom. U tim nesrećama dvije osobe su smrtno stradale, sedam je teško, a 18 osoba lakše ozlijeđeno.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je 88 osoba, od toga 58 vozača, 29 putnika i jedan vlasnik životinje. Od navedenog ukupnog broja sudionika u prometnim nesrećama zabilježeno je četvero djece od kojih je jedno lakše ozlijeđeno, a u prometu je sudjelovalo u svojstvu putnika.

U nadzoru prometna tijekom studenoga 2016. godine zabilježeno je ukupno 1159 prometnih prekršaja, od toga 516 na području PP Požega, 331 na području PP Pleternica, 312 na području PP Pakrac. Najčešći prekršaju vezani su za nepropisnu brzinu (447 slučajeva), zatim 147 slučajeva nekorištenja sigurnosnog pojasa te 91 slučaj vožnje pod utjecajem alkohola.



Do 16. prosinca na području PU požeško slavonske zabilježena su dva pretresa obiteljskih kuća u županiji po nalogu nadležnog suda. U pretresima su pronađene veće količine marihuane, sjemenke marihuane, pribor za korištenje te dvije biljke Cactus Peyote. Osobe su kriminalistički istražene te protiv njih slijedi kaznena prijava.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI