Poljanska dobila novouređeni mjesni dom ¨Dom Hrvatskih branitelja¨

Mjesni dom "Dom Hrvatskih branitelja" u Poljanskoj
(FOTO: M.M.)

15.12.2016. | M.M.
Pregleda: 4666

Mještani Poljanske, Općina Velika i Hrvatski branitelji danas su dobili novouređeni mjesni dom, "Dom Hrvatskih branitelja" gdje je nekada bila stara škola u Poljanskoj.



"Preuređen je dom, odnosno nekadašnja škola u Poljanskoj, za vrijeme Domovinskog rata devastirana, pošto ovdje zna se da je bila prva crta bojišta odnosno obrane požeško-slavonske županije.


U svibnju smo se javili na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, dobili odobrena sredstva dok smo dokumentaciju imali već duže vrijeme riješenu.


Napokon smo dočekali jedan od natječaja kako bi to mogli izgraditi. Zahvalio bi se Ministarstvu regionalnog razvoja i Davoru Huški koji nam je pomogao da ostvarimo sva sredstva. Projekt obnove stare škole u mjesni dom vrijedan je oko 500 tisuća kuna, gdje je 40% financirala Općina Velika, a 60% Ministarstvo." - rekao je načelnik općine Velika Vlado Boban.



Novo uređeni dom "Dom Hrvatskih branitelja" koristit će oko 50 mještana Poljanske i "Udruga branitelja" općine Velika koji su i bili nosioci projekta.

Župan Alojz Tomašević obratio se svima te je istakao kako baš Poljanska ga veže i vraća na ratne uspomene, pa čak i laktofriz koji je u neposrednoj blizini novouređenog mjesnog doma koji mu je vjerojatno u tom vremenu bio obrana da nije niti poginuo.

"Mjesto Poljanska i općina Velika dala je velik obol u stvaranju slobodne Hrvatske domovine, dva velika prijatelja su baš tu poginuli. Mi unatoč svemu moramo dalje raditi i živjeti, ali ne zaboraviti spomen, sjetiti se prijatelja kojih danas nema među nama, ne samo u Poljanskoj nego u cijeloj zapadnoj Slavoniji kako bi ju stavili u povijest i pružili svim braniteljima jedno povijesno hvala." - rekao je župan Tomašević.





Novouređeni dom blagoslovio je velečasni župe Stražeman, a svečano otvorenje napravio je požeško – slavonski župan Alojz Tomašević.















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI