Lipiku 600 tisuća kuna za početak gradnje Vile Zinke

Vila Zinka
(FOTO: Compas.com.hr)

14.12.2016. | M.B./Compas.com.hr
Pregleda: 2899

Kroz Program razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini Ministarstvo turizma odobrilo je 600 tisuća kuna Gradu Lipiku za početak gradnje Vile Zinke, jedan je to od 16 odobrenih projekata u kategoriji Centara za posjetitelje/interpretacijski centri koji će biti sufinanciran od strane Ministarstva.

Ministar turizma Gari Cappelli proteklog tjedna donio je odluku o dodjeli 17,3 milijuna kuna za razvoj turističke infrastrukture kojim se sufinancira ukupno 32 projekta od čega 16 za uređenja plaža, a drugih 16 projekata predstavljaju centre za posjetitelje i interpretacijske centre.

Grad Lipik na natječaj Programa razvoja turističke infrastrukture u 2016. godini koji je objavljen u kolovozu aplicirao je projektni prijedlog Vile Zinke pod nazivom Interpretacijski centar termalne baštine u Lipiku "Vila dobre vode".


"Vila dobre vode" slavi termalnu baštinu Lipika i ovdašnju kulturu liječenja vodom kroz suvremenu i atraktivnu interpretaciju i prezentaciju prenoseći svojim stanovnicima i posjetiteljima na zanimljiv i jedinstven način priču o identitetu, tradiciji i jedinstvenosti Lipika. Ona je mjesto susreta stanovnika i putnika, mjesto zaigranog učenja i razmjene ideja, mjesto stvaranja i inovativnosti, stoji u sažetku projekta. Ulaganje se odnosi na 1. fazu kapitalnog ulaganja - početak izgradnje Interpretacijskog centra i ukupne je vrijednosti 1.552.062,25 HRK, a odnosi se na izgradnju podruma, njegovu izolaciju te prizemlja objekta, a koje stavke su točno sufinancirane odobrenim sredstvima znat će se kad stigne službena odluka u Grad Lipik.


Podsjetimo, Gradu Lipiku su ranije iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske dodijeljena bespovratna sredstava za projekt "Integrirani program obnove kulturne baštine Lipika" vrijednosti 2 milijuna 358 tisuća i 310 kuna u koji je uključena izrada projektne dokumentacije za Vilu Zinke, Vilu Savić i revitalizaciju perivoja, za što je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana s ministricom Gabrijelom Žalac proteklog tjedna potpisao ugovor. Novoodobrena sredstva od 600.000 kuna nastavak su dijela tog projekta kojim i službeno može započeti gradnja Vile dobre vode.

- Sigurno je da svojim proračunskim sredstvima ne možemo sami izgraditi Vilu Zinke kao i obnoviti ostale reprezentativne vile, no ovo je siguran put kojim Grad Lipik ide i gdje ćemo putem više natječaja kandidirati se za bespovratna sredstva i vratiti stari sjaj Lipiku, komentirao nam je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.

izvor: www.compas.com.hr

Popis odobrenih projekata Ministarstva turizma.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI