Betlehemsko svjetlo i ove godine u Pakracu

Betlehemsko svijetlo u Pakracu
(FOTO: Pakrački list)

13.12.2016. | M.B./Pakrački list
Pregleda: 2964

Josip Robotka, Luka Feher, Dorijan Mirt, Eric Tessari i Andrej Žužinjak, članovi Odreda izviđača "Pakra”, donijeli su jutros Betlehemsko svjetlo mira u pakračku župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije i uručili ga župniku Matiji Jurakoviću na služenoj misi zornici.

Već tradicionalno, 14. godinu za redom, Betlehemsko svjetlo mira, zahvaljujući pakračkim izviđačima, stiže u pakračku župnu crkvu koje su preuzeli dan ranije u zagrebačkoj katedrali te tako i ove godine vjernici imaju prilike dio Betlehema ponijeti kućama.

Predstavnici izviđača sa starješinom pakračkog odreda Markom Lalićem i voditeljicom Valentinom Barčan nakon mise zornice, Betlehemsko svjetlo uručili su i gradonačelnici Anamariji Blažević koje će biti izloženo i u pakračkoj gradskoj upravi.





Tradicija paljenja betlehemskog svjetla, simbola mira i ljubavi koji se pali prve nedjelje došašća u Betlehemu, stara je oko trideset godina te se svjetlo tada donosi u Beč gdje se okupljaju predstavnici izviđačkih organizacija  cijelog svijeta, a koji svjetlo prenose u svoje države.

izvor: www.pakrackilist.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI