Požežani odlični na državnom prvenstvu u powerlitingu

Državno prvenstvo u powerlitingu
(FOTO: Privatna kolekcija)

12.12.2016. | M.B.
Pregleda: 7820

Peto državno prvenstvo u powerliftingu i bench pressu održano je u subotu i nedjelju (10. i 11.12) u Zadru. Powerlifting se sastoji od tri discipline: čučanj, potisak sa klupe (bench press) i mrtvo dizanje. Sve tri discipline su održane u subotu i naši natjecatelji su ostvarili slijedeće rezultate:

Patricia Januš druga u kategoriji Open do 63 kg i treća u apsolutnoj kategoriji (sve žene Open kategorija)




Brigita Bakić prva u kat junori do 63 kg i prva u aps kategoriji (sve juniorke)




Karlo Čuljak drugi u kat kadet do 74 kg i treći u aps kat (svi kadeti).

Prvi dan natjecanja obilježen je sjajnim dizanjima Brigite, koja je popravila sve tri discipline u odnosu na natjecanje u Šibeniku prije tri mjeseca: čučanj za 15 kg, bench za 15 kg i mrtvo dizanje za 10 kg. Na kraju je podignula 95 kg u čučnju, 75 kg u bench pressu i 140 kg u mrtvom dizanju. Patricia je hrabro odradila natjecanje iako se na samom početku natjecanja lakše ozljedila greškom spotera. Ipak i uz ozljedu je popravila svoja dizanja za 2 kg i osvojila 2 mjesto. Ogroman napredak je prikazao Karlo Čuljak koji je u čučnju popravo rezultat za 40 kg! U Šibeniku, prije samo 3 mjeseca, podigao je 135 kg, a danas 175 kg! Njegov napredak ga je doveo do srebra na državnom prvenstvu.



Drugog dana natjecanja održavano je bench press natjecanje i naši natjecatelji su sjajano odradili svoja dizanja:
Paricia Januš prva u kategoriji Open do 63 kg,
Brigita Bakić prva u kategoriji juniori do 63 kg i prva u apsolutnoj kategoriji,
Darijo Marković prvi u kategoriji Open do 120 kg i
Davor Januš prvi u kategoriji sportaš invalid do 93 kg.



Drugi dan je opet briljirala Brigita i nakon sjajne borbe za zlato s Andreom Petrek (podignula odličnih 72,5 kg) pobijedila s 75 kg! Drugi puta u dva dana je podignula tu kilažu i potvrdila dominaciju u juniorskoj kategoriji. Sjajan napredak i rezultat koji nam otvara vrata za nastup na Europskom prvenstvu u bench pressu za juniore u Ylitornio, Finska od 9-13.8.2017.

Sjajni rezultati pomogli su nam da, unatoč umoru, mirno doputujemo kući s hrpom medalja i pehara i veeeelikim osmjehom na licu. PLK Body Art nakon ovog vikenda ima još 5 novih prvih mjesta s državnog prvenstva i još dva prva mjesta u apsolutnoj kategoriji (Brigita apsolutna prva juniorka u powerliftingu i apsolutna prva juniorka u bench pressu).



Nakon ovoga slijedi odmor, a početkom 2017 nove pripreme za novu sezonu natjecanja.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI