¨Razmislite što je za Božić u središtu vaše pozornosti; čovjek ili nešto drugo¨

Požeški biskup Antun Škvorčević
(FOTO: Lidija Galić)

12.12.2016. | Požeška biskupija
Pregleda: 3841

Kao i ranijih godina, požeški biskup Antun Škvorčević uputio je vjernicima Pismo za Nedjelju Caritasa pod naslovom "A na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim" (Lk 2,14). koje je čitano u svim župama Požeške biskupije, na Treću nedjelju došašća, 11. prosinca 2016. U Pismu biskup Antun kaže:

"I nadolazećeg Božića evanđeoski navještaj podsjetit će nas da je Bog Isusovim rođenjem obznanio kako je čovjek njegov miljenik. `Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim`! (Lk 2,14), proglašavaju anđeli u betlehemskoj noći. To nas potiče da u pripravi za Božić razmislimo što je u središtu naše pozornosti: čovjek, ili nešto drugo. Treća nedjelja došašća, Nedjelja Caritasa želi nam pomoći da za Božić na Božji način pristupimo čovjeku, te s njegovih polazišta u obitelji i mjestu u kojem živimo provjerimo svoj odnos jednih prema drugima. Najslabiji u našoj sredini zavrjeđuju našu najveću pozornost! Lijep je običaj da prigodom Božića u obiteljima posebno mislimo na djecu i pripravimo za njih darove, jer u njima prepoznajemo krhkost djeteta Isusa u kojem je progovorila Božja moć ljubavi. No, potrebno je proširiti svoj pogled, sjetiti se da je Isus prisutan u onima koje on naziva `najmanjom braćom, (usp. Mt 25, 31-46), u bolesnima, starijima i siromašnim ljudima, te svojom blizinom i darom takvim ljudima posvjedočiti ljubav i odanost prema njemu.

Pozivam vas, braćo i sestre, da imate srca za ljude u teškom životnom stanju te po vama sve naše obitelji i župe postanu mjesta susreta Boga i čovjeka, zajedništva u ljubavi. Božić će nam biti onoliko radostan, koliko pažnje i dobrote iskažemo jedni drugima, napose ljudima u nevolji. Zacijelo će članovi Odbora za karitativnu djelatnost svakog našeg Župnog pastoralnog vijeća nastojati prije Božića organizirati posjet starijima, bolesnima i siromašnima, a svatko od nas u Nedjelju Caritasa na svetim misama i u drugim prigodama darovati svoj novčani prilog za ljude u oskudici, uključiti ih u molitvu da tako budemo blizu miljenicima Božjim u našoj sredini.


Sa zahvalnošću za ono što činite jedni za druge, napose za potrebite, na sve zazivam Božji blagoslov i od srca u Gospodinu pozdravljam – vaš biskup Antun."



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI