Kreativna radionica izrade predmeta od gline

Udruga Oppidum
(FOTO: M.B.)

10.12.2016. | Mateja Barukčić
Pregleda: 6166

Media Lab Oppidum i Udruga Oppidum pod vodstvom kreativke Ivane Kuna Raguž održali su danas radionicu izrade predmeta od gline koja se suši na zraku u prostoru Udruge.



"Želimo pokazati kako se gina može napraviti od sastojaka koje imamo u kući, to su škrob, ljepilo za papir, ulje i ocat. Miješanjem i laganim zagrijavanjem dobijete jednu laganu masu koja se lako oblikuje i od koje možete napraviti razne predmete poput ukrasa, nakita, zdjelica i slično. Ovaj materijal se zove "hladni porculan" jer prilikom sušenja se dobije taj porculanski sjaj, a ideju smo dobili s interneta. Danas su ovdje zainteresirani ljudi za radionicu a imamo i gošću koja se iz Nizozemske preselila u Jakšić", rekla je Ivana Kuna Raguž, voditeljica radionice.





Milica Milosavljević, dopredsjednica udruge Oppidum, kaže kako je ovo dio projekta Media lab Oppidum kojeg financira zaklada Kultura nova te da je ovo ujedno i zadnja kreativna radionica ove godine.



Iz Udruge Oppidum Vas ovim putem pozivaju na izložbu fotografija koja će se održavati iduću subotu (18.12.) u prostorijama udruge u Cehovskoj 8 u Požegi.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI