Koncert Božić dolazi s najljepšim pjesmama

Požeški tamburaški orkestar
(FOTO: Privatna kolekcija)

10.12.2016. | M.B.
Pregleda: 4008

Nakon blizu dvije godine, Požeški tamburaški orkestar pod vodstvom Tomislava Galića održat će koncert s nazivom "Božić dolazi, s najljepšim pjesama". Blagdanskom ugođaju u kazališnoj dvorani u petak, 16. prosinca pridonijet će božićnim, ali i drugim klasičnim i popularnim repertoarom, od Mozarta do Ivana Zajca i Cohena.

"Pokušali smo spojiti božićni ugođaj i ono što tambura može odsvirati. Dodali smo i nešto uz godišnjice – Zajca "U boj, u boj", obzirom na 450 godina od Sigetske bitke, "Yesterday" Paula McCartneya , skladbu koju je BBC proglasio pjesmom 20. stoljeća, a izdana je prije pola stoljeća, "Hallelujah" koju je napisao nedavno preminuli kantautor i književnik Leonard Cohen, a tu su božićne pjesme koje se pjevaju ne samo u Hrvatskoj, već i u Americi, Španjolskoj i drugim zemljama", saznajemo od voditelja i dirigenta orkestra Tomislava Galića, mag. tambure. Tambura će i ovaj put pokazati što sve može izvesti, pa će tu prvi put biti Tequilla Chuk Ria u aranžmanu Tomislava Galića. Nastupit će i solisti Zdravko Knežević, Leonardo Matijević i vokalna skupina Contesse iz Pakraca.

Požeški tamburaški orkestar ojačan je povratkom članova, nakon godina u kojima su ostvarili zavidne glazbene karijere i završili školovanje. Među njima su npr. članovi "Bisernice" i "Posegane", ali i mlađi od kojih se očekuje slično.


Tradicionalne božićne skladbe Požeški tamburaški orkestar izvest će po četvrti put za redom na polnoćki u crkvi sv. Leopolda Mandića, gdje inače sviraju i za blagdane ove požeške župe.


Koncert u Gradskom kazalištu održat će se početkom u 19,30 sati, a ulaz je slobodan.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI