U pretresima pronađena veća količina raznog oružja i streljiva

Oružje
(FOTO: I.V.)

09.12.2016. | I.V.
Pregleda: 9972

U prostorijama PU požeško-slavonske danas (9.12.) održana je izvanredna konferencija za medije.



Naime, u srijedu, 7. prosinca 2016. godine, na području općine  Brestovac, temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu i u suradnji sa PU osječko-baranjskom, pretražene su obiteljske kuće i druge stambene prostorije.





U prvom slučaju, kod 54-godišnjaka je pronađen pištolj marke "SMITH&WESSON", jedan ručno rađeni pištolj s pripadajućom optikom, dva noža za automatsku pušku i deset komada različitih optika te protiv njega slijedi kaznena prijava za "Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari".



U drugom slučaju, kod drugog 54-godišnjaka tijekom pretrage policijski službenici su pronašli malokalibarsku pušku marke "TOZ", nešto streljiva i ručno rađeni top mužar zbog čega protiv njega slijedi prekršajna prijava.



Istoga dana, temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru, na lipičkom području pretražena je obiteljska kuća i druge prostorije koje koristi 49-godišnjak prilikom čega su policijski službenici pronašli jednu poluautomatsku pušku M-76, 12 spremnika za puške i pištolje, preko 660 komada streljiva raznog kalibra te šest ručnih bombi M-75 zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava za "Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari".





Iz PU požeško slavonske apeliraju na sve građane koji psojeduju vatreno oružje da ga mogu bez sankcija predati u prostore policije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI