Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU u radnom posjetu Požegi

Minstrica Žalac u Požegi
(FOTO: Pozega.hr)

07.12.2016. | M.B./Pozega.hr
Pregleda: 4118

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac jučer je bila u radnom posjetu Požegi prilikom kojega je održala sastanak u Županijskoj vijećnici gdje se susrela sa županom Alojzom Tomaševićem, gradonačelnikom Grada Požege Vedranom Neferovićem te drugim gradonačelnicima i načelnicima s područja naše županije.

- Vrlo dobro sam upoznata s problemima i Požeško – slavonske županije i ostalih slavonskih županija, obzirom da i sama dolazim iz ovoga kraja. Danas očekujem da lokalnoj upravi predstavim ono što Ministarstvo planira raditi u 2017. godini te planiram tražiti njihovu potporu i suradnju. Prigoda je za predstaviti gradonačelnicima i načelnicima, ali i svim građanima kao krajnjim korisnicima europskih fondova, ono što planiramo objaviti od samih natječaja. – rekla je ministrica Žalac.




Ministrica je istaknula važnost projekta energetske obnove javnih zgrada kojega mogu koristiti županije i lokalne samouprave, natječaj za prirodnu baštinu, kao i natječaje koji su na raspolaganju za poduzetničke inkubatore.


- Ono što mi je jako važno jest i Program održivog razvoja lokalne zajednice, preko tri milijuna kuna smo upravo u Požeško-slavonsku županiju do sad financirali i to malih projekta koji su značajni i važni za manje jedinice lokalne samouprave. U tom dijelu vrlo je važno i ono što smo danas čuli o većim županijskim projektima, možda u nekoj perspektivi i međužupanijski, s obzirom da projektom "Slavonija” u cijelosti želimo intervenirati na razini pet slavonskih županija - dodala je ministrica.

Župan Tomašević izrazio je zadovoljstvo posjetom ministrice našoj Županiji te najavio suradnju na brojnim projektima.

- Na ocjenjivanju je jedan veliki projekt koji se nalazi u Ministarstvu zdravlja – podizanje spremnosti i razine naše bolnice, a u pripremi je i dokument za Dom zdravlja pri čemu možemo govoriti o desecima milijuna kuna. Tu je i projekt "Kuća graševine” koji obuhvaća tri grada - Kutjevo, Pakrac i Pleternica i koji čeka nastavak, a tu očekujemo daljnju potporu ministarstva. Energetska obnova ide dalje, pripremili smo 93 objekta spremna za apliciranje, a svaki mjesec otvaramo jedan ili više gdje su radovi završeni. Gospodarski kapaciteti domaćih i stranih investitora dat će i nove odgovore za razvoj poljoprivrede koja je temelj razvoja gospodarstva na ovom području. – rekao je župan Tomašević.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI