Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU u radnom posjetu Požegi

Minstrica Žalac u Požegi
(FOTO: Pozega.hr)

07.12.2016. | M.B./Pozega.hr
Pregleda: 4116

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac jučer je bila u radnom posjetu Požegi prilikom kojega je održala sastanak u Županijskoj vijećnici gdje se susrela sa županom Alojzom Tomaševićem, gradonačelnikom Grada Požege Vedranom Neferovićem te drugim gradonačelnicima i načelnicima s područja naše županije.

- Vrlo dobro sam upoznata s problemima i Požeško – slavonske županije i ostalih slavonskih županija, obzirom da i sama dolazim iz ovoga kraja. Danas očekujem da lokalnoj upravi predstavim ono što Ministarstvo planira raditi u 2017. godini te planiram tražiti njihovu potporu i suradnju. Prigoda je za predstaviti gradonačelnicima i načelnicima, ali i svim građanima kao krajnjim korisnicima europskih fondova, ono što planiramo objaviti od samih natječaja. – rekla je ministrica Žalac.




Ministrica je istaknula važnost projekta energetske obnove javnih zgrada kojega mogu koristiti županije i lokalne samouprave, natječaj za prirodnu baštinu, kao i natječaje koji su na raspolaganju za poduzetničke inkubatore.


- Ono što mi je jako važno jest i Program održivog razvoja lokalne zajednice, preko tri milijuna kuna smo upravo u Požeško-slavonsku županiju do sad financirali i to malih projekta koji su značajni i važni za manje jedinice lokalne samouprave. U tom dijelu vrlo je važno i ono što smo danas čuli o većim županijskim projektima, možda u nekoj perspektivi i međužupanijski, s obzirom da projektom "Slavonija” u cijelosti želimo intervenirati na razini pet slavonskih županija - dodala je ministrica.

Župan Tomašević izrazio je zadovoljstvo posjetom ministrice našoj Županiji te najavio suradnju na brojnim projektima.

- Na ocjenjivanju je jedan veliki projekt koji se nalazi u Ministarstvu zdravlja – podizanje spremnosti i razine naše bolnice, a u pripremi je i dokument za Dom zdravlja pri čemu možemo govoriti o desecima milijuna kuna. Tu je i projekt "Kuća graševine” koji obuhvaća tri grada - Kutjevo, Pakrac i Pleternica i koji čeka nastavak, a tu očekujemo daljnju potporu ministarstva. Energetska obnova ide dalje, pripremili smo 93 objekta spremna za apliciranje, a svaki mjesec otvaramo jedan ili više gdje su radovi završeni. Gospodarski kapaciteti domaćih i stranih investitora dat će i nove odgovore za razvoj poljoprivrede koja je temelj razvoja gospodarstva na ovom području. – rekao je župan Tomašević.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI