Radionica ¨Kulturni, sportski i socijalni turizam¨ – izazovi i prilike

Radionica u HGK Županijskoj komori
(FOTO: M.B.)

07.12.2016. | Mateja Barukčić
Pregleda: 4947

U prostorijama Gospodarske komore održana je radionica pod nazivom "Kulturni, sportski i socijalni turizam – izazovi i prilike" koju je organizirala Udruga nezavisnih agenata Hrvatske (UNIPAH) te TZ Požeško-slavonske županije uz podršku HGK Županijske komore Požega.



"Danas smo domaćin ove radionice i govorimo o promociji turizma putem društvenih mreža te o razvoju socijalnih, kulturnih i sportskih programa. Moje izlaganje vezano je za turističku ponudu i sadržaj na području Požeško-slavonske županije i programe koje smo radili s četiri putničke agencije u našoj županiji, a sve to u svrhu povećavanja dolazaka i noćenja u našoj županiji", rekla je Ivona Odvorčić Kahanek, djelatnica u TZ Požeško-slavonske županije.





"Danas je tema uloga socijalnog, kulturnog, sportskog i foto turizma u destinacijskim menadžment kompanijama. Dakle, koliko pojedine posebne vrste turizma mogu utjecati na promidžbu turizma u određenom području. Ministarstvo turizma svake godine daje potporu u strukovnom turizmu a jedna od njih je i ova potpora", izjavio je Bosiljko Domazet iz Ministarstva turizma.



Udruga nezavisnih putničkih agencija u Hrvatskoj je udruga malih agencija u kojoj su obiteljske tvrtke koje imaju od četiri do deset zaposlenih. "Jako smo osjetljivi na sve male tvrtke i malo gospodarstvo koje je angažirano oko turističkih produkata. S tim ciljem smo se i javili na natječaj Ministarstva s programom edukacija. Naša Udruga vrši edukacije koje se odnose na razvoj destinacijskog menadžmenta i to u malim hrvatskim odredištima. Poseban naglasak je na mala odredišta u kontinentalnom dijelu Hrvatske jer osjećamo da je potrebna održivost ljudskih resursa i da se destinacije odgovorno razvijaju u tim sredinama. Želimo da te destinacije postanu prepoznatljive unutar Hrvatske ali i na međunarodnoj razini", rekla je za kraj Vlasta Klarić, glavna tajnica nezavisnih putničkih agencija u Hrvatskoj.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI