Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Pleternice uz nazočnost ministara, zamjenika i mnogih drugih

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Pleternice
(FOTO: Mladen Mirković)

06.12.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 6276

Danas je u Pleternici održana Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grada Pleternice.

Na Svečanoj sjednici sudjelovali su ministar Poljoprivrede Tomislav Tolušić koji je ujedno bio u funkciji kao izaslanik premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ministrica Regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, Alojz Tomašević Požeško – slavonski župan i kao izaslanik ministra u ime Ministarstva hrvatskih branitelja, gradonačelnici, načelnici, pomoćnici ministara, gospodarstvenici i drugi gosti Pleternice.





Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić pozdravila je sve prisutne goste ukratko prezentirala što je to sve Grad Pleternica napravio u 2016. godini, projekte koji su završeni ali i projekti koji će se krenuti raditi u 2017. godini.


Gradonačelnica je napomenula da je Grad Pleternica među 10 gradova u Republici Hrvatskoj koji su uspjeli i uspijevaju koristiti fondove Europske unije za poboljšanje grada, gospodarstva i života građana u Gradu Pleternici, da su grad sa 7 milijuna kuna proračunom, a investicije u koje ulažu kroz EU fondove su oko 50 milijuna kuna.

Na kraju se svima zahvalila zaželjela sretan Dan grada i sv. Nikolu koji je zaštitnik Grada Pleternice.




Ministar Poljoprivrede Tomislav Tolušić i izaslanik premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića sve je prisutne pozdravio u premijerovo ime, ime ministarstva Poljoprivrede, a i u svoje ime.

Naglasio je kako prvi puta u Gradu Pleternici unatoč prijašnjim pozivima da dođe u posjetu, te da sada gada sve to vidi misli kao da je došao u grad koji ima 511 tisuća stanovnika, a ne samo 11 tisuća.

"Sve pohvale dajem gradu i gradonačelnici na već spomenutim projektima, malom proračunu grada koji izvodi projekte velikih novčanih investicija i bez obzira na nas u ministarstvu, mi ne bi mogli puno napraviti da lokalna samouprava ne odradi svoj posao, a mi malo pomognemo.

Neću pričati niti nabrajati što ću raditi reći ću što je naš zadatak kao ministara, samog premijera i Hrvatske vlade. Da sve ove njive budu plodne i zasijane, ove Slavonske kuće budu bogatije i sretnije, da mladi ostaju, a ne da odlaze ne samo u Pleternici, Požegi, Jakšiću već u svim županijama koje krase ovu našu Slavoniju." - poručio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić




Po završetku svečane sjednice gradonačelnica Antonija Jozić i predsjednik Gradskog vijeća Marijan Aladrović uručili su nagrade Grada Pleternice tvrtki "Microplet" Pleternica, vlasnika Ante Barbarića, Nogometnom klubu Slavija iz Pleternice, Nogometnom klubu Tim Osvježenje iz Kuzmice, DVD-u Gradac, Udrugi "Pleternički čoraci", Zavičajno kulturno umjetničkom društvu "Rama" Pleternica, učeniku Marku Šariću i Mariei Louise Petrović.

Fotogaleriju svečane sjednice povodom Dana grada Pleternice možete pogledati ovdje.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI