¨HSS je poštena, organizirana i vjerodostojna stranka¨

Ivana Ivanika, voditeljica Programske skupštine
(FOTO: I.V.)

06.12.2016. | I.V.
Pregleda: 6001

Požeško-slavonski HSS-ovci održali su 05.12. programskuskupštinu u Ribarskoj kući u Lukaču. Sjednicu je vodila potpredsjednica županijskogHSS-a i članica Glavnog odbora stranke, Emovčanka, Ivana Ivanika. Domaćinima sena skupštini pridružio i saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović.

Predsjednik Požeško-slavonskog HSS-a i zamjenik županaŽeljko Jakopović predstavio je prisutnima rezultate rada Županijskog odbora teplanove za 2017. godinu. Sve gradske i općinske organizacije gdje postoji HSS,osim Velike, Brestovca i Požege imaju predstavnike u tijelima gradskog iopćinskog vijeća a u Kaptolu i zamjenika načelnika Općiine.




Jakopović kaže da će HSS, kada su lokalni izbori u pitanjunastojati kroz koaliciju ostati u izvršnoj vlasti kako bi mogli provoditiprojekte koji su HSS-u prioritet.


Kad je u pitanju županija, HSS se postavio na način dažupanija mora financirati plaće, obveze, materijalne troškove, kredite i kamatei samo zakonom naređene mjere, vatrogastvo i socijalu. Danas se ne možemopohvaliti velikim rezultatom ali možemo tim da je županija dužna 50 posto manjesredstava nego što je bila. – rekao je Jakopović

Kaže kako su sve investicije koje je HSS proveo pristiglemukotrpnim lobiranjem na višim instancama jer je županijski proračun od 20-akmilijuna kuna preopterećen.

HSS je u županiji napravio sustav navodnjavanja za površineod 500 hektara a za vrijeme Milanovićeve vlade smo uspjeli izlobirati 2milijuna.

Predsjednik požeškog HSS-a Predrag Livak istakao je kako jeHSS jedna tradicionalna, organizirana, poštena i vjerodostojna političkaopcija.



Smatram da sa sadašnjim koalicijskim partnerom zaslužujemoviše jer za to imamo programe i ljudske potencijale. HSS je vjerodostojnapolitička opcija i može biti pošten partner sa sadašnjim koalicijskim partneromali isto tako ako se ne uspijemo dogovoriti, spremni smo voditi i neku trećuopciju. – rekao je Predrag Livak

HSS-ov saborski zastupnik Davor Vlaović zahvalio seprisutnima na dobro odrađenom poslu u kampanji koji mu je omogućio ulazak usabor. Naglasio je kako HSS sada ima pet zastupnika u saboru koji su formiraliklub i da stoje na usluzi svim članovima te ih pozvao da sa svojim idejama iprijedlozima dođu u sabor. Podsjetio je da je HSS toliki broj zastupnika imaoprije više od deset godina.



To je jako bitno, jer kroz zastupnike se čuje glas Hrvatskeseljačke stranke i domaćih proizvođača hrane. Porezna reforma je rađena ipisana po mjeri bogatih a najmanje za radnika, seljaka, ženu, majku teumirovljenika pogotovo. Rekao sam da nije dobro da porezna politika produbljujejaz među stanovništvom – govori Davor Vlaović

Istakao je i kako će kroz pet saborski mandata HSS popravitii svoju financijsku sliku i više moći raditi na terenu sa svojim članovima, jerkako kaže, sa jednim saborskim zastupnikom nisu mogli održavati hladni pogon.



Ako se moglo kroz dva, tri zakonska paketa riješiti problempovećanja kvalitete života u dalmatinskim otocima zašto se to isto ne možeprimijeniti i u Slavoniji i Baranji. Treba nas biti više u saboru kako biuspjeli promijeniti politiku prema Slavoniji - nastavlja Vlaović.

Vlaović kaže kako je HSS u koaliciji s SDP-om odabrao dobarput i ostvario dobre rezultate ali nisu uspjeli sastaviti vladu. Kaže kako suod 100 članova Glavnog odbora njih 14 dizalo galamu i štetilo HSS-u ali danitko nije isključen jer oni nisu stranka koja isključuje svoje članove, aliHSS je morao napraviti reda.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI