Deseta godišnjica KUD-a ¨Rama¨ iz Pleternice

KUD "Zavičajno društvo Rama" Pleternica
(FOTO: M.B.)

03.12.2016. | M.B.
Pregleda: 8189

KUD "Zavičajno društvo Rama" iz Pleternice djeluje već punih deset godina idanas su prigodnim programom u Sportskoj dvorani u Pleternici obilježili desetugodišnjicu.

Godinama tradicionalnoorganiziraju ovakvu manifestaciju koja djeluje u sklopu Dana grada Pleternice iblagdana sv. Nikole te im u goste dolaze KUD-ovi iz svih dijelova Požeštine iHrvatske. Ove godine to su "Češka beseda" iz Kaptola, KUD "Orljava" izPleternice, KUD-ovi iz Oriovca i Šumeće, KUD "Tkanica" iz Okučana i mnogidrugi.




KUD "Rama" je jedini ramskiKUD u Hrvatskoj te ih kao takve zovu na razne manifestacije diljem Hrvatske iBosne i Hercegovine te na mnoge ramske susrete koje organizira Hrvatska ramskazajednica. KUD ima svoj dramski i folklorni dio, u skečevima pokazuju svojeobičaje a u plesovima kako se to prije radilo u Rami.




"Iskreno, nisam se nadaoda ćemo doživjeti deset godina jer nismo baš imali dobre uvjete za rad upočecima. Sada slavimo desetu godišnjicu i malo je reći da smo sretni ioduševljeni. Upravo zbog toga se želim zahvaliti Gradu Pleternici i svim našimsponzorima koji nas velikodušno prate godinama. KUD ima oko 25 aktivnih članovai ove godine smo imali 30 nastupa. Žao nam je što je slab odaziv na ovakvadogađanja", rekao je Jure Vidakušić, predsjednik KUD-a "Zavičajno društvo Rama".



Osim očuvanja običaja iplesa, KUD je prošle godine snimio film za kojeg je dobio i nagradu te išao na državnonatjecanje u a capella pjevanju te su na 3. Etno susretima u Vetovu osvojilidrugo mjesto za najljepšu djevojku obučenu u narodnu nošnju.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI