Vijeće Grada Pleternice dnevni red od šest točaka jednoglasno usvojilo

Vijeće Grada Pleternice
(FOTO: M.M.)

03.12.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 3876

Grad Pleternica jučer je održao 22. sjednicu Gradskog vijeća, a na dnevnom redu našlo se šest točaka koje su jednoglasno usvojene, prije početka sjednice vijećnici su održali minutu šutnje za poginule branitelje na Papuku.

Na aktualnom satu gradonačelnici Jozić, HDSSB-ov vijećnik Dražen Soldo rekao je da iz Ašikovaca dolaze pritužbe da se odlaže smeće na njihovoj "Streljani" pa da čak i Komunalac tamo dovozi.





"Pitanje ilegalnog odlagališta smeća na "Streljani" postoji već duže vrijeme bez obzira na to što je tamo postavljena rampa. Grad Pleternica je i prošle i ove godine sanirao ilegalno odlagalište i sanirat ćemo opet.


Očito da ne pomažu apeli niti molbe našim građanima niti sugrađanima da ne odvoze tamo komunalni otpad. Tako da koristim ovu priliku i apeliram da naši građani i svi oni koji možda skrenu i tamo nešto ostave da to ne čine jer postoji legalno odlagalište Vinogradine u Požegi na koje se sav otpad može odvesti.

Jednom tjedno se komunalni otpad odvozi, dva puta mjesečno ga razdvajamo i po mojim informacijama i potez Kuzmica bi trebao dobiti do kraja godine vrećice za razdvajanje otpada.

Što se tiče Komunalca oni ne dovoze jer je Komunalac upravo i dobio informaciju da se na "Streljani" odlaže ilegalni otpad." - rekla je gradonačelnica Jozić




Vijećnik Vladimir Milković gradonačelnici je postavio pitanje jesu li započeli radovi na projektima kojima ističu građevinske dozvole Srednja škola Pleternica 270 tisuća kuna vrijednost projekta, Multimedijalna dvorana 200 tisuća kuna i Gradska uprava 350 tisuća kuna vrijednost projekta.

"Te su dozvole konzumirane, prijavljena su gradilišta građevinskoj inspekciji znači poduzete su sve one radnje koje se trebaju poduzeti da bi se gradilište otvorilo i produžene su za rok od 5 godina." - odgovorila je gradonačelnica

Treće pitanje ponovno je postavio vijećnik Soldo da je u medijima iznesen niz sumnji na kriminalne radnje u pleterničkom Komunalcu i loš rad nadzornog odbora.

"Ono što je direktor komunalnog poduzeća Kovačić iznio medijima, izjavu koju je dao da je jedan djelatnik komunalnog poduzeća dobio otkaz radi povrede radnog odnosa, da su dvojica djelatnika zatražila sporazumni raskid ugovora o radu što im je i omogućeno.

Što se tiče rada nadzornog odbora činjenica je da smo mi zajedno sa svim komunalni društvima s područja požeško – slavonske županije imali reviziju krajem 2015. godine i nalaz revizije je ove godine dobiven. Utvrđeno je da je nadzorni odbor radio po propisima što je trebao raditi." odgovorila je gradonačelnica Jozić

Prva točka dnevnog reda bila je usvajanje prijedloga Odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja i prijavu na natječaj Programa ruralnog razvoja RH mjere 7.2.2. projekta " Izgradnja produžetka ulice Ivana Tomića Baje u Pleternici"




Druga točka Prijedlog Odluke o prihvaćanju prijedloga Sporazuma o suradnji na provedbi projekta " Razvoja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Pleternica"

"Naša aglomeracija po svemu sudeći ide u realizaciju tijekom 2017. godine. Da bi mogli predati dokumentaciju za odobravanje EU sredstava bitan je sporazum o suradnji na provedbi projekta razvoja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Pleternica koje donosi predstavničko tijelo Grada Pleternice, općine Jakšić i Grada Požege jer su oni dio aglomeracije Pleternica.

Ovaj projekt je vrijedan 142,5 milijuna kuna bez PDV-a, a Grad Pleternica ulaže nešto više od 4 milijuna kuna. Grad Pleternica 2017. godine mora izdvojiti 466 tisuća kuna, 2018. godine 2,6 milijuna kuna i 2019. godine 750 tisuća kuna." - pojasnila je gradonačelnica Jozić

Treća točka dnevnog reda bila je Odluka o stipendiranju i drugim oblicima potpore studentima Grada Pleternice.

Za riječ po pitanju ove točke dnevnog reda javio se HDSSB-ov vijećnik Dražen Soldo koji se zahvalio na usvajanju ove odluke jer je Grad Pleternica do sada bio jedini koji nije imao ovakvu potporu za svoje studente.

Četvrta točka dnevnog reda bila je Prijedlog Zaključka o utvrđivanju prijedloga sudaca porotnika Županijskog suda u Slavonskom Brodu, Stalna služba u Požegi gdje Grad Pleternica ima pravo na tri predstavnika.




Klub vijećnika HDZ-a predložio Mariju Đukić iz Pleternice Ivana Petkovića iz Pleternice, a vijećnik Vladimir Milković ispred HDSSB-a na prijedlog je dao Antuna Viteza iz Kuzmice

Peta točka dnevnog reda bila je prijedlog odluke o donošenju V. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Pleternice, a radi o točkastoj izmjeni prostornog plana, promjena namjene iz gospodarske u poljoprivredno gospodarsku namjenu plana.

Šesta točka dnevnog reda bila je Prijedlog odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Pleternice za 2016. godinu

Savjetu za javna priznanja i zasluge građana došlo je nekoliko prijedloga te su 02. prosinca u 18 sati održali sjednicu i predložili gradskom vijeću da se dodijele sljedeće nagrade i priznanja za Dan Grada Pleternice, a to su:

Microplet Pleternica, vlasnika Ante Barbarića kolektivna nagrada Grada Pleternice koji je proglašen najboljim obrtnikom u Republici Hrvatskoj.

Nogometnom klubu Slavija godišnja nagrada Grada Pleternice koji slavi 90 godina postojanja.

Nogometnom klubu Tim Osvježenje iz Kuzmice godišnja nagrda Grada Pleternice koji slavi 50 godina postojanja.

DVD-u Gradac godišnja nagrada Grada Pleternice koji slavi 90 godina postojanja.

Pleterničkim Čoracima godišnja nagrada Grada Pleternice koji slave 10 godina postojanja.

Zavičajno kulturno umjetničkom društvu Rama Pleternica godišnja nagrada Grada Pleternice koji slave 10 godina postojanja.

Učeniku osnovne škole Marku Šariću, koji je bio na državnom natjecanju iz Tehničke kulture i osvojio je treće mjesto godišnja nagrada Grada Pleternice.

Mariji Luis Petović godišnja nagrada Grada Pleternice za gospodarstvo, bavljenjem turizmom te je uložila znatna sredstva u naselju Ratkovica .





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI